Ex-buurjongen (25) bekent dat hij kapster Julie (24) gewurgd heeft: "In impuls gehandeld"

B.W bekende dat hij Julie gewurgd heeft in een impuls.
RV, Bollen B.W bekende dat hij Julie gewurgd heeft in een impuls.
Het Leuvense gerecht heeft zaterdagmiddag de 25-jarige B.W. uit Boutersem opgepakt wegens doodslag op de 24-jarige Julie Quintens uit Tienen. Hij heeft toegegeven de vrouw gewurgd te hebben en is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens doodslag. Hij verschijnt dinsdag voor de Leuvense raadkamer. Dat is vernomen bij parketwoordvoerder Sarah Callewaert.

"De verdachte is een man die opgegroeid is in een pand in de omgeving van de ouderlijke woning van het slachtoffer in Boutersem en kende haar eerder oppervlakkig. Hij heeft tijdens het verhoor geen reden gegeven voor zijn daad en stelt dat hij in een impuls gehandeld heeft. Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gezet om meer duidelijkheid te scheppen in de persoonlijkheid van de verdachte en zijn motieven", aldus Callewaert. 

Vorige week vrijdag daagde Julie niet op op haar werk, kapsalon New Look in het Vlaams-Brabantse Roosbeek (Boutersem). De uitbater probeerde haar meermaals te bereiken op haar gsm. Omdat het niet haar gewoonte was om te laat te komen, belde hij uiteindelijk naar haar vader, Peter Quintens. Hij was degene die de vrouw tegen de middag levenloos aantrof in het huis dat ze met haar broer en schoonzus deelde in Tienen - zij wonen op het gelijkvloers, Julie woonde boven.

De kapster lag naar verluidt languit op de vloer. Volledig gekleed, maar in een onnatuurlijke houding. Op het eerste gezicht liep er enkel wat bloed uit haar neus. Haar vader rende in paniek naar de buren. Het gerecht ging meteen uit van een verdacht overlijden en beval een autopsie. Volgens Sarah Callewaert van het Leuvense parket heeft deze uitgewezen dat de vrouw een gewelddadige dood stierf. 
84 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kim Torfs

  Veel sterkte ik vind het verdacht wat doed die in haar huis een impulske? Ik geloof dat niet die was daar voor een reden!!!!! Ik denk eerder verliefd en af gewezen geweest zoiets of willen stelen betrapt geweest zoiets .....

 • felicien rops

  De dader zal toch wel een 20-jaar uit de maatschappij verdwijnen. Een leven ontnomen en de beste jaren van een ander leven weggegooid.

 • didier de coster

  buurjongen en da kieken is 25 jaar , das gewoon ne moord en die moet levenslang zitten aub , geen zeven jaar maar minstens 35 jaar , stel u voor dat het uw dochter is , stel u voor mensen , zo een mooie vrouw

 • Jan Haan

  Nog meer vermisten in die streek ? Zal niet zijn eerste daad zijn

 • Johan Goris

  Wat er nu geweten en geschreven wordt is nog onvoldoende om alles te begrijpen. Voor mij toch althans.