Ex-burgemeester Voeren: "Alle Vlamingen zijn nationalist"

UNKNOWN
"Niet alle Vlamingen zijn flamingant, maar ze zijn allemaal nationalist". Dat zegt de Voerense oud-burgemeester Nico Droeven in de krant La Dernière Heure.

"De Vlamingen willen af van de Walen. Ze verspreiden een beeld van Wallonië als zou het een lui en rot gewest zijn dat hen elke dag geld kost. Ze blijven herhalen dat ze zonder Wallonië nog rijker zouden zijn", benadrukte het gemeenteraadslid van de partij Retour aux Libertés (RaL), dat tussen 1988 en 1994 de burgemeesterssjerp droeg in de faciliteitengemeente Voeren.
 
Onderhandelingen
Over de politieke onderhandelingen denkt Nico Droeven dat "er pas een akkoord zal zijn als de Franstaligen alle voorwaarden van de N-VA aanvaarden". Hij zegt bovendien nieuwsgierig te zijn naar het compromisvoorstel dat N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag zal overhandigen aan de zeven onderhandelende partijen. "Volgens mij zal het 'imbuvable' ('niet te slikken' of 'onverteerbaar') zijn", meent Droeven.
 
Voeren
Droeven klaagt tot slot de vervlaamsing aan van Voeren. "Om de Voerenaars te vervlaamsen hebben ze hier enorme sommen geïnvesteerd sinds 2000". De huidige burgemeester en gecoöpteerd senator voor N-VA Huub Broers "heeft het gemeentepersoneel met vier of vijf vermenigvuldigd. We wanen ons in een stad", aldus Droeven. (belga/sam)