Ex-burgemeester Hilde Claes kiest voor job in het onderwijs

BELGA
Hilde Claes (sp.a), de ex-burgemeester van Hasselt, werkt sinds oktober als coördinator voor het ­Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs Limburg. Het is haar ­eerste job sinds ze ­gedwongen moest ­aftreden als burgemeester, staat in de kranten van Mediahuis.

In 2016 kwam Claes in opspraak door een dubieuze toekenning van een contract van 6.790 euro aan het communicatiebedrijf van de partner van haar kabinetschef. Audit Vlaanderen sprak toen van "een absoluut en onweerlegbaar vermoeden van belangenvermenging". 

Haar nieuwe baan kreeg ze niet in de schoot geworpen, klinkt het in de krant. "Ze is na een ­examen als beste uit de bus gekomen", zegt gedeputeerde voor Onderwijs Jean-Paul Peuskens.

De sp.a'ster wil trouwens niet kwijt of ze al dan niet meedoet aan de lokale verkiezingen van 2018. Eerder dit jaar waren er al geruchten dat Claes een nieuwe partij zou oprichten.
51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paul lemmens

  Als ze een neutrale partij opricht voor de mensen en niet voor de portemonnee zoals de anderen , stem ik voor haar

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Sommige geraken toch aan super goed betaalde jobkes ! Hoe zou dat toch komen ? Wie helpt mij , ik zou ook zo wel een funktie willen ...

 • Cram Laev

  Welke normen en waarden gaat zij meegeven aan de collega's? Colleaga's opgepast, ze kan niet tegen klokkenluiders.

 • Anna Vandenberg

  Nee Peter Nols, ze kreeg de vragen op voorhand met antwoorden bij, de examinator was een partij getrouwe, ik heb nooit anders geweten, kinderen en familie van waren altijd de beste bij examens. Sommige OCMW's zijn echte familie bedrijfjes.

 • Peter Nols

  “Ze was de beste na examens”, waren al die andere kandidaten dan allemaal van NVA-signatuur?