Ex-burgemeester Devleeschouwer stapt nu ook op als schepen van Brakel

Stefaan Devleeschouwer.
Ronny De Coster Stefaan Devleeschouwer.
Voormalig waarnemend burgemeester van Brakel Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) stapt nu ook op als schepen van de Oost-Vlaamse gemeente. Dat maakte hij zelf bekend op Facebook. Devleeschouwer nam ontslag als burgemeester omdat hij dronken een ongeval veroorzaakte, waarbij een dorpsgenoot levensgevaarlijk gewond raakte.

"Na mijn beslissing om als waarnemend burgemeester een stap opzij te zetten, heb ik zelf beslist om ook het ambt als schepen naast mij neer te leggen. Deze bewuste beslissingen neem ik samen met mijn gezin dat mij onvoorwaardelijk steunt in deze moeilijke periode", klinkt het.

Rijbewijs

Op 18 april was Devleeschouwer betrokken bij een verkeersongeval waarbij een dorpsgenoot zwaargewond raakte. Devleeschouwer blies positief en zijn rijbewijs werd ingetrokken. Niet veel later stapte hij op als burgemeester, en hij stapt nu helemaal uit de lokale politiek.

Twee dagen geleden liet titelvoerend burgemeester van Brakel Alexander De Croo (Open Vld) nog weten dat hij vond dat Devleeschouwer de juiste beslissing had genomen, en dat het gerechtelijk onderzoek naar het ongeval nu in al zijn sereniteit moet kunnen afgehandeld worden.

Alexander De Croo (Open Vld) zegt de beslissing van Devleeschouwer te begrijpen. "Stefaan heeft de voorbije jaren veel betekend voor onze gemeente. Ik wil hem daarvoor uitdrukkelijk bedanken. Maar ik begrijp ook dat hij op dit moment vooral nood heeft aan rust en sereniteit. We willen hem die ook gunnen en respecteren zijn beslissing."
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cindy Vanhoutte

  Sinds wanneer is positief blazen 'dronken'? Na 2 pintjes blaas ik ook positief. Het woord 'dronken' verkoopt natuurlijk beter. Deze man heeft een fout gemaakt en heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Wat moest hij nog meer doen? Case closed #respect

 • Chris Hom

  Jammer dat hij hier zo gestigmatiseerd wordt als "slechte mens" door zijn misstap. Niemand is zonder fouten ! Hij is vooral een vriendelijk en warm persoon en de taak als vervangend burgemeester vervulde hij met hart en ziel.

 • ingrit seghers

  Als we eerlijk zijn met onszelf, of ge nu Burgemeester zijt of niet, wie kan er zeggen met de vinger op het hart, ik ga dit nooit tegenkomen ? Burgemeester zijn is een positie waar ge meestal komt waar er iets uitgeschonken wordt.

 • Gerrit Teeuwen

  De enige correcte beslissing die hij kon nemen.

 • Ronny Van Looy

  Die man neemt terecht zijn verantwoordelijk op, er zijn er andere die zich gene bal aantrekken van wat ze gedaan hebben en zich blijven verrijken op onze kap, respect voor deze man, nu nog een gerechtelijke veroordeling en de zaak is opgelost en we spreken er niet meer over en wees gerust hij zal dit geen 2 de maal doen.