Ex-bondscoach Georges Leekens stapt in de lokale politiek

Georges Leekens wordt lijstduwer voor CD&V in Oostkamp.
Photo News Georges Leekens wordt lijstduwer voor CD&V in Oostkamp.
Voormalig bondscoach Georges Leekens stapt in de lokale politiek en zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in het West-Vlaamse Oostkamp. Dat laat CD&V-voorzitter Wouter Beke weten via Twitter. 

Leekens wordt lijstduwer voor de CD&V in Oostkamp, de gemeente waar hij woont. “Ik geniet alle dagen van de Oostkampse levenskwaliteit en geef daarom graag iets terug”, quote Beke Leekens.

Huidig burgemeester Jan de Keyser zal de CD&V-lijst in Oostkamp trekken, maar de opvallendste naam op de lijst is zonder twijfel die van Leekens.

Leekens woont in Hertsberge, deelgemeente van Oostkamp, en lijkt gewonnen voor een nieuw avontuur. "Na een goede babbel met burgemeester Jan de Keyser ben ik graag ingegaan om de lijst te duwen. Ik hou van winnen én duw dus graag deze kwaliteitsvolle lijst naar een sterk resultaat. Door mijn trainersfunctie toerde ik al doorheen gans de wereld en steeds opnieuw ontdek ik bij m'n thuiskomst dat Oostkamp een leuke gemeente is om in te wonen", aldus Leekens.

Strafste gemeente van Vlaanderen

"Oostkamp is niet zomaar verkozen tot strafste gemeente in Vlaanderen. Ik geniet alle dagen van de Oostkampse levenskwaliteit en geef daarom graag iets terug. Mijn ervaring zet ik alvast graag in om de lijst te duwen naar een schitterend resultaat. Deze ploeg onder aanvoering van een gedreven burgemeester is de beste garantie dat we de strafste gemeente blijven. Ook als je goed bent, moet het altijd de betrachting zijn om beter te worden. En dat voel ik enorm in deze groep mensen", besluit hij.

CD&V haalde bij de vorige verkiezingen 13 van de 27 zetels binnen. Met de huidige bondscoach van Hongarije hopen ze alvast nog beter te doen dan in 2012.

De bijna 69-jarige Leekens was tweemaal bondscoach van de Rode Duivels. Daarnaast werkte hij in binnen- en buitenland als trainer. 




88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Tamsyn

  Ivan Smissen, dus is hij VLD.

 • Raoul Rouma

  Bij de tjeven zit hij op zijn plaats. Woordbreuk en liegen zoals de beste. Tactisch misschien nog beter dan de heerser van Puurs en de weidse omgeving.

 • Gerard Braeckmans

  Eerst beroemd, dan geld en dan macht (politiek). De gewone volgorde.

 • Bart Vaneigene

  Leekens is nochtans blauw van kleur, maar meer kans op postje bij cd&v natuurlijk

 • nand nuyts

  Bij Beke is de verpakking veel belangrijker dan de inhoud.