Evenementensector: "Als beslissing volgende week niet valt moeten we najaar opgeven”

Een leeg Sportpaleis.
Photo News Een leeg Sportpaleis.
Dat de Nationale Veiligheidsraad nog geen datum voor de heropstart van de evenementensector in het vooruitzicht heeft gesteld is teleurstellend. Dat zegt Bruno Schaubroeck van de Alliance Belgian Event Federations, die de federaties van de verschillende takken van de evenementensector verenigt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Nationale Veiligheidsraad nam vandaag geen beslissing over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen vanwege het stijgende aantal besmettingen. Volgende week, op donderdag 23 juli, komt de raad opnieuw samen.

"Dat we nog geen duidelijkheid hebben, is teleurstellend", zegt Schaubroeck. "Maar we begrijpen dat de volksgezondheid altijd op de eerste plaats komt. Niemand kan zich daar boven stellen, dus we zullen nog een week geduld hebben.”

“Laatste kans”

Maar volgende week is echt wel de laatste kans, benadrukt Schaubroeck. "We zijn ondertussen vier en een halve maand ver", zegt hij. "Als de duidelijkheid er volgende week niet komt, dan moeten we het najaar opgeven en dan zit de hele sector uiteindelijk een jaar zonder werk." Schaubroeck wijst er ook op dat vakbeurzen in onze buurlanden wel mogen doorgaan en dat sommige beursorganisatoren overwegen om uit ons land weg te trekken.

De evenementenalliantie zal dan ook snel weer contact opnemen met de GEES, de expertengroep voor de afbouw van de coronamaatregelen. "We geloven absoluut dat we er samen met de virologen uit kunnen geraken", aldus Schaubroeck. "We waren er vandaag klaar voor om dit op een professionele manier op te starten, met mondmaskers en met een aantal strikte afspraken.”

Lees ook: Sophie Wilmès wijst jongeren op hun verantwoordelijkheid: “Grote bijeenkomsten en feesten na sluitingstijd is gevaarlijk gedrag”
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • daan aerts

  Als u nu de volgende jaren grote festivals gaan bezoeken kunt u 5 euro neer dokken voor een pintje , zo zal dat gaan denk ik .

 • Raoul Rouma

  Wees realist en reken niet op dit najaar. Het merendeel van de mensen houden zich toch niet aan de regels en de inrichters zijn hier de dupe van. Spijtig maar het kan niet elk jaar feest zijn. De organisatie worden ook veel te groot en zijn niet controleerbaar. Wacht tot het voetbal begint dan is heel het dek van de dam, die supporters zijn al dronken voor het begin en reken maar dan op dat moment er geen regels meer zullen zij. De brave burger zal de pineut worden. God geld en gat heersen hier

 • B Van Broeckhoven

  Al degene die hier zitten roepen dat er zeker geen versoepelingen moeten komen worden zeker niet financiaal getroffen door covid anders praat je wel anders. Beseffen jullie wel hoeveel jobs er verbonden zijn aan evenementen? Alleen in de sector zelf al 80000 en dan hebben we het nog niet over leveranciers van voeding, drank en dergelijke.

 • Louis Holmes

  Altijd wel iemand die zaagt dat organisaties versoepelingen willen. Iedereen staat voor zijne boterham.

 • branda van den berg

  Spijtig maar dit jaar komt er niks van en terecht misschien volgend jaar of zomer !!!!