Even geen hinder meer op Brussels Airport: politievakbonden beëindigen stiptheidsacties

 De stiptheidsacties waren vooral te voelen aan de paspoortcontroles, waar passagiers voor buiten de Schengenzone langer moesten aanschuiven.
Photo News De stiptheidsacties waren vooral te voelen aan de paspoortcontroles, waar passagiers voor buiten de Schengenzone langer moesten aanschuiven.
De politievakbonden organiseerden vandaag voor de laatste keer stiptheidsacties op Brussels Airport uit protest tegen onder meer het personeelsgebrek. Dat leverde in de voormiddag wachttijden op tot meer dan een uur, maar op dit moment zijn er geen acties meer, laat de luchthaven weten.

Deze voormiddag was er nog hinder, voornamelijk tussen 8 en 11 uur. Reizigers moesten een halfuur tot op de piek zelfs meer dan een uur geduld uitoefenen aan de paspoortcontrole, zegt de woordvoerster van Brussels Airport, Ihsane Chioua Lekhli. Ook op de belangrijkste invalsweg naar de luchthaven, de A201, waren er vanmorgen acties, maar daar moesten mensen niet langer dan 5 à 10 minuten aanschuiven. 

Op dit moment is er geen hinder meer, klinkt het. Sinds de late voormiddag zijn de stiptheidsacties gestopt. De politievakbonden concentreerden hun acties de voorbije dagen ook al op de voormiddag, omdat de meeste reizigers dan vertrekken. 

Gebrek aan personeel

Het protest van de politiebonden heeft exact een week geduurd. De bonden protesteerden tegen het gebrek aan personeel en defecte apparatuur bij de luchthavenpolitie. De stiptheidsacties waren vooral te voelen aan de paspoortcontroles, waar passagiers voor buiten de Schengenzone langer moesten aanschuiven. 

De vakbonden kondigden woensdag aan dat ze het protest na vandaag stopzetten, om het overleg met de minister van Binnenlandse Zaken alle kansen te geven.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Raoul Rouma

    Onze helden kunnen nu gaan uitrusten van hun zware taak. Maak U maar op voor het paasverlof. Mensen 'ambeteren' zit in hun bloed. Geef sommige mensen een uniform en het grote ego in hen maakt ze onhandelbaar en ze denken dan dat de wereld onder hen ligt.

  • christianne bruyland

    vakantie loop op zijn einde, families met kinderen ambeteren zijn nu niet meer a d orde, herbegin maar terug met paasverlof