Europese Commissie met spelersbus Club Brugge naar eedaflegging

Twitter
De 28 leden van de nieuwe Europese Commissie van voorzitter Jean-Claude Juncker hebben woensdag bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg de eed afgelegd. Opvallend: de eurocommissarissen reisden in de spelersbus van Club Brugge van hun Brusselse kantoren naar het Groothertogdom.

Voor het Europese Hof van Justitie zwoeren Marianne Thyssen en de andere eurocommissarissen formeel om de Europese verdragen te respecteren, het algemeen belang na te streven en bij de uitvoering van hun taken geen instructies te aanvaarden van nationale regeringen, andere instellingen of andere instanties.

Als die strikte onafhankelijkheid ook geldt ten aanzien van het Belgische voetbal, dan zit de nieuwe Commissie toch met een perceptieprobleem opgezadeld. Curieus genoeg trokken ze naar Luxemburg in de blauwzwarte spelersbus van Club Brugge.

Vicevoorzitter en voetballiefhebber Frans Timmermans had er wel schik in. "Benieuwd of de spelers vaste plaatsen hebben en waar Ruud Vormer dan zit. Geweldige voetballer en een ontzettend aardige vent", zo schreef hij voor aanvang van de busreis naar Luxemburg op Facebook. Vormer verdedigde vier jaar de kleuren van Roda JC, de favoriete club van de Nederlandse Limburger.De leden van de Europese Commissie genieten van de luxueuze zetels in de spelersbus van Club Brugge.
Twitter De leden van de Europese Commissie genieten van de luxueuze zetels in de spelersbus van Club Brugge.