Eurofighter biedt cyberbeveiliging voor telecom in ons land, als België voor zijn straaljagers kiest

BELGAIMAGE
Kiest België voor de Eurofighter, dan leveren de Britten er een cyberbeveiliging voor de hele telecom in ons land bij. "België verliest jaarlijks 1,6 miljard euro door een slechte beveiliging van de telecom. Wij kunnen dat oplossen", klinkt het.

34 nieuwe straaljagers zou de Belgische luchtmacht willen kopen, goed voor een investering van zo'n 4 miljard euro. Drie kandidaten zijn er om die hoofdprijs binnen te halen: de Amerikanen van Lockheed Martin met de F35, de Fransen met Raffale en de Britten, in een consortium met Duitsland, Italië en Spanje, met de Eurofighter.

Behalve gevulde orderboekjes voor Belgische bedrijven in de luchtvaartindustrie en de ontwikkeling van twee innovatiecentra, biedt Eurofighter nog iets extra aan: een nationaal Cyberdefensie Netwerk - een zeer ingrijpende beveiliging van de hele Belgische telecommunicatie. "Wij hebben de expertise om alle gevoelige informatie in België te beveiligen", zegt Anthony Gregory, de campagnedirecteur van Eurofighter voor België. "De Belgische inlichtingendiensten werken nu al nauw samen met de Britse op het vlak van terrorisme. Als die samenwerking intenser wordt, zal het ook gemakkelijker worden om binnen België cybercriminelen en terroristen op te sporen."
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mark Van Damme

  ik zou liever de armere bevolking wat gespijsd zien dan die nutteloze pronkstukken. precies of we gaan iets te zeggen hebben als de oorlog komt. Nee investeer in uw bevolking. NVA afgedaan..

 • Jan Van Rompaey

  Omkoperij? Hoeveel zal er onder de tafel betaald worden?

 • chris bogaerts

  Ik vrees dat het zeker en vast de F35 word anders sluiten ze kleine brogel.

 • JEF JOOSSENS

  Men zou enkel mogen rekening houden met de prestaties van de jagers, het is belangrijk dat men voor de beste kiest en niet voor de extra voordelen die men kan ontvangen. Het dient tenslotte om te verdedigen en wat heb je er dan aan als je 4 miljard uitgeeft aan iets dat direct vernietigd word als het word ingezet.

 • dirk driessens

  Ja dat moet je zeker doen u veiligheid uit handen geven aan anderen heel absurt mss morgen oorlog tussen Engeland en België och ja ons systeem ligt in hun handen tja ....