Ethiopische asielaanvrager met psychiatrische problemen vermist

Jan Aelberts
Een 24-jarige Ethiopiër die zich vrijdag naar de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) begaf om een asielaanvraag in te dienen, is sindsdien vermist. De man werd vergezeld door een vrijwilligster van het burgerplatform voor steun aan vluchtelingen die buiten het gebouw moest wachten. 

Ongerust omdat zij de man niet van de afspraak zag terugkeren, sloeg de vrijwilligster alarm. De man, die kampt met psychiatrische problemen, is nog steeds spoorloos, meldt de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

De lokale politie werd gisteren op de hoogte gebracht over Osman en stelde een proces-verbaal op. Er werd bij hoogdringendheid een signalement met foto verspreid in de commissariaten. De politie deed ook navraag in de Brusselse ziekenhuizen om te controleren of de man niet was opgenomen. Volgens de politiewoordvoerder komt het aan het parket toe om al dan niet een opsporingsbericht te verspreiden.

De Dienst Vreemdelingenzaken bevestigt en betreurt het incident. De dienst preciseert dat het niet de mogelijkheid heeft om een veiligheidsagent te zetten naast elke asielaanvrager.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Vrijwilligster dagvaarden.

 • Luiza Dieryckx

  Wat ze hiet allemaal binnen gooien!!!!!! En wij maar bertalen.

 • Philomena Vanderweyen

  Hoop dat die man vlug gevonden wordt,voor we in de krant moeten lezen dat er een incident is geweest met iemand met psychische problemen.

 • Benny Winters

  Vertrokken naar de illegaliteit, zoals zovelen.

 • sylvain vlerick

  wel als er iets gebeurd laat dan die vrijwilligster dan maar opdraaien voor alles !