Ernstige hinder verwacht op E403 door werken

Vlaams Verkeerscentrum
Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht de komende dagen ernstige verkeershinder op de E403 in de richting van Kortrijk. Tussen Torhout en Lichtervelde moet het verkeer namelijk op één rijstrook door werkzaamheden. Vandaag was er door de voorbereidende werken al veel hinder.

Morgen woensdag start het Agentschap Wegen en Verkeer met werkzaamheden op de E403 in de richting van Kortrijk. Het asfalt wordt hersteld en de vangrails worden vervangen door betonnen stootbanden. Dinsdag waren er al voorbereidende werken die de nodige hinder met zich meebrachten. In de richting van Brugge stond er zelfs even acht kilometer file.

De problemen in de richting van Brugge zullen woensdag normaal afnemen. Tijdens de werken kan het verkeer daar over twee versmalde rijstroken, waardoor de hinder beperkt zou moeten blijven.

Eén rijstrook

In de richting van Kortrijk zal er meer hinder zijn. Dan moet het verkeer over één rijstrook. Er is ook een doorsteek voorzien, zodat alle rijvakken in de richting van Kortrijk zullen afgesloten zijn. "We verwachten ernstige hinder met lange wachttijden. Bestuurders houden daar best rekening mee", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

"De E403 verwerkt op dagbasis 25.000 voertuigen, waarvan 3.000 in de spitsmomenten. In optimale omstandigheden kan één rijstrook 2.200 wagens per uur aan, dus dan zie je dat er hinder zal zijn", aldus Bruyninckx. Agentschap Wegen en Verkeer voorspelt zelfs wachttijden tot een uur. Ook afrit Lichtervelde vanuit Brugge zal een tijdlang afgesloten zijn.

Alternatieven zijn op dit moment moeilijk te bepalen. De werken zullen normaal 33 werkdagen in beslag nemen.

Actuele verkeersinformatie