Ernstige hinder op spoor tussen Luik en Brussel door diefstal van 700 m kabel

(archieffoto)
Photo News (archieffoto)
Er is deze ochtend aanzienlijke hinder op het spoor tussen Luik en Brussel door de diefstal van 700 meter kabel op hogesnelheidslijn 2. Dat meldt netwerkbeheerder Infrabel.

De diefstal gebeurde omstreeks 1 uur en veroorzaakt de sluiting tot nader order van de hogesnelheidslijn. De lijnen 2 en 36 rijden momenteel over twee in plaats van vier sporen.

"De veroorzaakte schade getuigt van het geweld waarvan de dieven gebruik maakten. Dit veroorzaakt een sterke verstoring van het spoorverkeer", benadrukt de woordvoerder van Infrabel.

Het is een nieuw incident in een lange reeks kabeldiefstallen. Begin deze week nog werd tussen Thimister en Welkenraedt, in de provincie Luik, over een lengte van 2,6 kilometer kabel gestolen. Infrabel sprak toen van een 'kwantitatief' record. Om de nieuwe opstoot van kabeldiefstallen een halt toe te roepen, kwam dinsdag een taskforce samen om concrete tegenmaatregelen te bespreken. De spoorwegpolitie maakte van kabeldiefstallen een topprioriteit. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  Ach is allemaal niet zo erg die economische schade valt best mee een rolletje meer of minder wat maakt het nog uit misschien is het eenvoudiger af en toe om een rolletje te laten liggen

 • eddy inghels

  rik lagrou, wil u dat graag doen gans de nacht buitenlopen? en als ue rug gedraaid is pikken ze daar draad, steek er stroom op ze zullen er wel van blijven

 • Norbert Bauwens

  Is het echt niet mogelijk om de opkopers van dat gestolen koper te vinden? Dat zijn de werkelijke schuldigen. Zooooooveel oud ijzer handelaars zijn er nu ook weer niet dat een bezoekje teveel tijd zou in beslag nemen.

 • roger reniers

  En zoals gewoonlijk,wat gaan ze doen als ze de daders pakken ! Niks !!!

 • freddy milants

  maar 700 m, dan valt het weer goed mee.