Erik Van der Paal stapt uit Land Invest Group

Antwerps schepen Rob Van de Velde (N-VA) buigt voor Erik Van der Paal bij zijn aankomst aan 't Fornuis.
Apache.be Antwerps schepen Rob Van de Velde (N-VA) buigt voor Erik Van der Paal bij zijn aankomst aan 't Fornuis.
De Antwerpse zakenman Erik Van der Paal heeft zijn aandelen bij de Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group onlangs verkocht. Dat bericht De Standaard, dat het nieuws vernam uit goede bron. Van der Paal is de stille vennoot die onlangs bij het grote publiek bekend raakte door zijn verjaardagsfeest in 't Fornuis, waar ook N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever aanwezig was.

Ook zijn zakenpartner, de Nederlander Marc Schaling, heeft zijn deel van Land Invest Group verkocht. Samen gaat het om vijftig procent van de aandelen. De resterende 50 procent van de aandelen zijn in handen van het Waalse pensioenfonds Ogeo. Maar naar verluidt zoekt ook Ogeo een overnemer.

Aan wie Van der Paal zijn aandelen heeft verkocht en voor hoeveel geld, blijft tot op vandaag een goed bewaard geheim. Van der Paal zelf wilde het nieuws van de aandelenverkoop gisteren niet bevestigen aan de krant.

Land Invest Group kwam de voorbije maanden in het nieuws als de projectontwikkelaar die onder anderen de sites van de Antwerpse Tunnelplaats en de Slachthuissite kocht en wilde ontwikkelen. Van der Paal ontkende vorig weekend in een interview met De Standaard dat hij ooit een voorkeursbehandeling van het stadsbestuur heeft gekregen voor zijn projecten.

Een beeld uit het filmpje van Apache.be waarop te zien is hoe burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis toekomen op het verjaardagsfeest van bouwpromotor Erik Van der Paal.
Apache.be Een beeld uit het filmpje van Apache.be waarop te zien is hoe burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis toekomen op het verjaardagsfeest van bouwpromotor Erik Van der Paal.