Erik Van der Paal stapt uit Land Invest Group

Antwerps schepen Rob Van de Velde (N-VA) buigt voor Erik Van der Paal bij zijn aankomst aan 't Fornuis.
Apache.be Antwerps schepen Rob Van de Velde (N-VA) buigt voor Erik Van der Paal bij zijn aankomst aan 't Fornuis.
De Antwerpse zakenman Erik Van der Paal heeft zijn aandelen bij de Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group onlangs verkocht. Dat bericht De Standaard, dat het nieuws vernam uit goede bron. Van der Paal is de stille vennoot die onlangs bij het grote publiek bekend raakte door zijn verjaardagsfeest in 't Fornuis, waar ook N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever aanwezig was.

Ook zijn zakenpartner, de Nederlander Marc Schaling, heeft zijn deel van Land Invest Group verkocht. Samen gaat het om vijftig procent van de aandelen. De resterende 50 procent van de aandelen zijn in handen van het Waalse pensioenfonds Ogeo. Maar naar verluidt zoekt ook Ogeo een overnemer.

Aan wie Van der Paal zijn aandelen heeft verkocht en voor hoeveel geld, blijft tot op vandaag een goed bewaard geheim. Van der Paal zelf wilde het nieuws van de aandelenverkoop gisteren niet bevestigen aan de krant.

Land Invest Group kwam de voorbije maanden in het nieuws als de projectontwikkelaar die onder anderen de sites van de Antwerpse Tunnelplaats en de Slachthuissite kocht en wilde ontwikkelen. Van der Paal ontkende vorig weekend in een interview met De Standaard dat hij ooit een voorkeursbehandeling van het stadsbestuur heeft gekregen voor zijn projecten.

Een beeld uit het filmpje van Apache.be waarop te zien is hoe burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis toekomen op het verjaardagsfeest van bouwpromotor Erik Van der Paal.
Apache.be Een beeld uit het filmpje van Apache.be waarop te zien is hoe burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis toekomen op het verjaardagsfeest van bouwpromotor Erik Van der Paal.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Valgaern

  Marc, nva is allesbehalve witgewassen. Integendeel zelfs. Stilaan word goed duidelijk waarom nva en uw Bartje de Wener de door henzelf bestempelde corrupte PS'er Guy Mathot de hand boven het hoofd hielden. Het houd allemaal verband. Guy Mathot, Ogeo, Land Invest, Erik van de Paal, Joeri Dillen, Bart De Wener, nva. Blijkbaar zit het antwerpse parket stevig in de zakken van de nva aangezien zij steeds wegkijken als nva betrokken partij is.....

 • Micha De Vlieg

  Dit doet me denken aan een zekere videotheek keten van enkele jaren geleden.... opsmukken en net voor de fatale crash : aandeeltjes verkopen en maken dat je weg bent

 • Marc Baeyens

  Van Besien zou nog eens dik spijt kunnen krijgen van zijn openbare verdachtmakingen in de media. De sp.a politicus moest er uiteraard nog een schepje bovenop doen zodat N-VA helemaal werd witgewassen.

 • Leon Van Vaerenbergh

  Weg het geleuter over belangenvermenging. De media en in het bijzonder 'Apache' zitten in de knoei .Allen 'Samen' in de hoek....Nu dringend op zoek naar andere indianenverhalen!

 • Ronny Ooijen

  Dat komt er van als je Bart De Graaier uitnodigt op je feestje!