Eric Vermeylen nieuwe secretaris-generaal van Vlaamse Hogescholenraad

Photo News
Eric Vermeylen volgt op 1 september Marc Vandewalle op als secretaris-generaal van de Vlaamse Hogescholenraad (VLOHRA). Eric Vermeylen, burgerlijk ingenieur van opleiding, was 30 jaar in dienst bij Voka en meer dan 15 jaar directeur van het kenniscentrum van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen. Dat meldde het overleg- en adviesorgaan van de Vlaamse hogescholen vandaag in een persbericht.

Met Eric Vermeylen (55) kiest de Vlaamse Hogescholenraad na een grondige selectieprocedure voor een secretaris-generaal met ervaring en met passie voor het samenspel tussen hogescholen, overheid en het werkveld van het ondernemingsleven en de social-profitsector, aldus VLOHRA.

"Onze omgeving wordt gekenmerkt door een versnelling in kennisontwikkeling, disruptieve technologieën, nieuwe samenwerkingsvormen in de social-profitsector en de ondernemingen en andere maatschappelijke uitdagingen zoals diversiteit, duurzaamheid, enz. Ik ben ervan overtuigd dat hogescholen dé hefbomen zijn voor de toekomst van elk talent in onze regio. Ze moeten hiervoor correct gefinancierd worden, want ze zijn het waard", zegt Vermeylen over de uitdaging voor de VLHORA.

Voorganger Marc Vandewalle wordt op 1 augustus algemeen directeur van de hogeschool UC Leuven Limburg (UCLL).

VLHORA vertegenwoordigt 16 hogescholen met 117.262 hogeschoolstudenten en 11.000 personeelsleden.