Eric Geboers om het leven gekomen door verdrinking

Naar het lichaam van Geboers werd gisteren de hele dag gezocht.
Photo News Naar het lichaam van Geboers werd gisteren de hele dag gezocht.
Het parket van Turnhout heeft bevestigd dat oud-motorcrosskampioen Eric Geboers om het leven kwam door verdrinking. Geboers sprong eergisteren 's avonds in het water van de Miramarplas in Mol om zijn geadopteerde puppy te redden.

De ex-motorcrosser verdween in de Miramarplas nadat hij zijn hond achterna was gesprongen, een geadopteerde puppy van een paar maanden oud. Na een intense zoekactie hebben duikers gisterenmiddag het lichaam van Eric Geboers uit het water naar boven gehaald.

Geboers zat samen met zijn vrouw, een bevriend koppel en een jongeman uit Mol op een boot. De jongeman heeft geprobeerd hem te redden, maar zijn hulp kwam te laat.

Het parket van Turnhout bevestigde vandaag dat de autopsie heeft uitgewezen dat Eric Geboers door verdrinking om het leven kwam. 

Eric Geboers.
BELGA Eric Geboers.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elfride Van Overloop

  Hoe is dat toch kunnen gebeuren ? In een vijver ? Is hij verstrikt geraakt in waterplanten ? Zulk een sportman ! En dan nog een met een hart van goud. RIP Eric Geboers. Je bent een held. Ik wens veel sterkte aan zijn nabestaanden.

 • WENDY RYPENS

  Er alles aan doen om het hondje te redden, chapeau man, ik had het ook gedaan. Jammer dat het zo moet eindigen. RIP

 • Ruth Joosten

  Heel veel sterkte toegewenst voor de nabestaande met het verlies van Eric.

 • Jan Boden

  Je was niet alleen een wereldtopper in je sport, bovenal was je een oprecht goed mens Eric. Rip.

 • Geert Haeck

  Rip