Eric De Bruycker legt morgenvroeg de eed af als burgemeester

BELGA
Eric De Bruycker legt maandagmorgen om 09.30 uur in het Provinciehuis in Leuven in handen van Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte de eed af als burgemeester van Linkebeek. Vlaams minister van Binnnenlands Bestuur Liesbeth Homans maakte vandaag bekend hem in die functie benoemd te hebben. In de late namiddag liet De Bruycker weten dat hij zijn aanstelling aanvaardt.

De Bruycker is 57 jaar oud en was tot voor kort zaakvoerder van een klein bedrijf inzake verwarmingstechnieken, dat hij inmiddels heeft overgelaten aan zijn zoon. Hij zetelt al 15 jaar in de Linkebeekse gemeenteraad en haalde bij de jongste verkiezingen als lijsttrekker van Prolink 168 voorkeurstemmen. De Vlaamse oppositiepartij Prolink heeft 2 van de 15 zetels in de gemeenteraad.

De Vlaamse oppositie in Linkebeek vormde zich bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen om van LK2000 tot Prolink. "Onze bedoeling was een tweetalige lijst te vormen waarbij we gematigde Franstaligen een plek op de lijst aanboden teneinde samen te gaan ijveren voor de communautaire vrede in Linkebeek", aldus De Bruycker.

Eric De Bruycker
RV Eric De Bruycker