Erg moeizame ochtendspits door ongevallen op A12 en E17

Auto's schuiven deze ochtend aan op E17 ter hoogte van Nazareth.
JVK Auto's schuiven deze ochtend aan op E17 ter hoogte van Nazareth.
Door ongevallen op de A12 ter hoogte van Londerzeel en op de E17 ter hoogte van Nazareth was er een erg drukke ochtendspits vandaag. Daardoor stond er rond 8 uur vanochtend bijna 200 kilometer op de Vlaamse wegen.

Op de E17 richting Gent was het deze ochtend vanuit Kortrijk zo'n twee uur filerijden. Oorzaak was een ongeval ter hoogte van Nazareth. Twee vrachtwagens botsten er met elkaar en door de klap kwam heel wat bouwmateriaal op de weg terecht.

De rechter- en middenrijstrook waren versperd en er stond al een file van voor Kruishoutem. Verkeer op lange afstand werd gevraagd een alternatieve route te nemen. Rond 8.30 uur was het bouwmateriaal van de weg verwijderd, maar bleef de rechterrijstrook afgesloten voor takelwerken. In de file gebeurde in Deinze nog een ongeval.

De A12-autosnelweg is ter hoogte van Londerzeel opnieuw open voor het verkeer in de richting van Antwerpen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Net voor de werfzone in Londerzeel was een bestelwagen tegen de middenberm gebotst. De bestuurder raakte daarbij gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Rond 07.45 uur waren de hulpdiensten het voertuig aan het takelen, waarvoor de snelweg volledig afgesloten moest worden. Zowel in de richting van Antwerpen als in de richting van Brussel staan files. Het Vlaams Verkeerscentrum laat intussen weten dat omrijden niet meer noodzakelijk is.

Ook de oprit naar de E40 in Ternat was vanmorgen tijdelijk versperd nadat een voertuig er op zijn dak was terechtgekomen. Ook deze bestuurder zou niet levensgevaarlijk gewond zijn. Rond 07.30 uur was de baan al opnieuw vrijgemaakt, zo meldt de federale wegpolitie.