Eppink: "Brief Vlaamse Europarlementsleden hypocriet"

UNKNOWN

De brief van de Vlaamse Europarlementsleden aan de Europese Commissie over de uitdieping van de Westerschelde is "hypocriet". Zo heeft hun collega in het Europees Parlement Derk Jan Eppink (Lijst Dedecker) gereageerd.

Europarlementsleden van CD&V, Open Vld, sp.a, N-VA en Groen! stuurden vorige week een brief naar de Europese Commissie met het verzoek om het Nederlandse getalm omtrent de uitdieping van de Westerschelde grondig te bestuderen en een standpunt in te nemen.

Hypocriet
Naar eigen zeggen werd "Nederbelg" Eppink niet gevraagd de brief te ondertekenen, maar dat had hij toch niet gedaan. "De brief is niet meer dan 'een nummertje opvoeren' van Europarlementsleden die in hun stembedrag 'groener dan groen' proberen te zijn", stelt het Europarlementslid.

Volgens Eppink schaadt het stemgedrag van zijn Vlaamse collega's net de economische belangen van Antwerpen en Vlaanderen. Hij verwijst naar hun steun voor de habitatrichtlijn, waarvan de filosofie door de Nederlandse regering "ten onrechte" werd betrokken bij het dossier. "Deze richtlijn is de basis voor processen van milieugroepen, de provincie Zeeland en weifelende christendemocratische politici in Den Haag", merkt hij op.

Schadelijk
De steun van de Vlaamse Europarlementsleden voor het "anti-autobeleid, het eurovignette en het klimaatbeleid" is volgens Eppink eveneens schadelijk voor de Vlaamse economie. "Als ze uiteindelijk de gevolgen zien, schrijven ze maar een brief naar de Commissie", besluit de Nederlander. (belga/adv)