Epilepsieaanval mogelijk oorzaak dodelijk ongeval Sint-Martens-Latem

Na het ongeval in Sint-Martens-Latem deze ochtend is intussen een 71-jarige man overleden aan zijn verwondingen. De man stond samen met drie familieleden op de bus te wachten toen hij gegrepen werd door een voertuig. Zijn drie familieleden werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vrouw is er erg aan toe en vecht voor haar leven.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Mortelputstraat en de Palepelstraat. Een chauffeur verloor, mogelijks door een epilepsieaanval, de controle over het stuur en botste tegen een andere auto. Die tweede wagen reed daardoor in op vier personen die aan een bushalte stonden te wachten.

De vier slachtoffers komen allemaal uit dezelfde familie. Het gaat om een koppel, hun dochter en hun kleindochter die op weg waren naar de zee. Ze werden zwaargewond naar een Gents ziekenhuis gebracht. Intussen is een 71-jarige man bezweken aan zijn verwondingen. De toestand van zijn 67-jarige echtgenote is verslechterd: ze vecht momenteel voor haar leven. Ook de bestuurder van de tweede wagen raakte zwaargewond.

Het Gentse parket meldt dat de chauffeur die het ongeval veroorzaakte mogelijk onwel was geworden voor de aanrijding. De 52-jarige man uit Sint-Martens-Latem, Geert Bert, is opgepakt en wordt verhoord. Het wordt uitgesloten dat hij dronken achter het stuur zat. Hij verklaarde wel dat hij aan epilepsie lijdt en dat hij zich het ongeval zelf niet kan herinneren. Bert is de zoon van Kinepolis-oprichter Albert Bert. Hij crashte vorig jaar ook al met zijn helikopter in Nazareth en raakkte toen lichtgewond. (adb/ypu/belga/edp/jv)