Exclusief voor abonnees

Epidemioloog Anne-Mieke Vandamme: “Kan je van lockdown naar lockdown gaan? Dat kan, als de samenleving dat wil dragen”

Anne-Mieke Van Damme. “De regel van vijftien wisselende contacten was eigenlijk geen maatregel: dat was voedsel geven aan de epidemie.”
© Stefaan Temmerman Anne-Mieke Van Damme. “De regel van vijftien wisselende contacten was eigenlijk geen maatregel: dat was voedsel geven aan de epidemie.”
De tweede golf van het coronavirus is niet de laatste, voorspelt viroloog en epidemioloog Anne-Mieke Vandamme. Ze waarschuwt dat steeds minder mensen de maatregelen zullen volgen, als die niet beter uitgelegd worden. “Met welk doel nemen we maatregelen? En wie draagt de kost? Dat is nu lang niet voor iedereen duidelijk.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Van Den Bossche

  Heeft soms heel weinig te maken met opgeven van luxe Joan. Soms zijn het de mensen die minder materieel maar meer op mensen gericht zijn, die in een sociaal isolement terecht komen door de Corona maatregelen.

 • Yelene dekann

  Zolang de ene de andere tegenspreekt en er telkens andere versies zijn i.v.m. de te nemen maatregelen brengt dat de mensen in verwarring en weet niemand meer wat te doen.Ik kies voor de veiligste manier,hou afstand, was regelmatig mijn handen en gebruik handgel,zet een mondmasker op ook al houdt dit het virus niet tegen maar ik probeer zo anderen te beschermen zoals ikzelf wil dat ze mij beschermen gezien ik een risico heb,i.g.v. ik het virus krijg mag men niet gelijk welk geneesmiddel geven

 • Joan Lute

  Dat krijg je nooit nog gedaan van de mensen omdat de westerse beschaving het veel te goed heeft en verwend is. Wat luxe opgeven voor de algemene veiligheid kan in onze regionen alleen maar als men persoonlijk met het virus te maken krijgt. De ver van hun bed mentaliteit is hier dan ook almaar meer de norm naast klagen over de regelgevingen opgelegd in ieders belang door de regering. Wat... moest er een oorlog zijn en we helemaal niet meer buiten kunnen? Waar een wil is is een weg

 • Dorine Faucheux

  En wat met de mensen in de rusthuizen wat gebeurd er daar niemand schijnt er zich iets van aan te trekken ze sluiten ze liever op dat is het beste zeggen ze .een schande zo op het einde van je leven moeten wachten

 • Eddy Douwen

  Dringend Rode zones in afzondering plaatsen en daar alleen nog noodzakelijke verplaatsingen toelaten zoals ze dat in veel andere landen doen,Belgie hinkt hier weer achterop zoals met alles,dank U klungelaars van politiekers.