Enveloppe over Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld

Bart De Pauw
VTM Bart De Pauw
De enveloppe met gegevens en verklaringen van de vrouwen die bij de VRT-preventieadviseur klaagden over grensoverschrijdend gedrag van tv-presentator Bart De Pauw blijft voorlopig verzegeld. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling vandaag beslist.

De KI wil eerst een aparte procedure opstarten waarbij alle betrokkenen - de genoemde vrouwen en Bart De Pauw - gehoord zullen worden. De bewuste enveloppe werd verzegeld door de onderzoeksrechter en bevat onder meer notities van de gesprekken die de preventieadviseur voerde met werkneemsters die het gedrag van De Pauw aanklaagden. 

“De VRT neemt kennis van het arrest van de kamer van inbeschuldigingstelling te Antwerpen waarbij alvast wordt aangegeven dat, zoals ook door de VRT geargumenteerd, documenten en stukken van een preventieadviseur wel degelijk een bescherming onder het beroepsgeheim kunnen genieten zodat de eventuele ontzegeling van deze stukken een onregelmatigheid en schending van de relevante bepalingen kan inhouden”, reageert Tom Bauwens, die optreedt voor de openbare omroep. 

De VRT begrijpt dat de kamer van inbeschuldigingstelling, alvorens hierover een eindbeslissing te nemen, alle andere belanghebbenden wenst te horen in een aparte procedure, wat zich inschrijft in het recht van verdediging van elkeen. Teneinde de sereniteit van het debat te respecteren zal de VRT geen verdere communicatie hierover doen.” 

Wanneer de eindbeslissing valt, is voorlopig niet duidelijk.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leopold Vanhoof

  Voor Paul Vandendriessche was men blijkbaar veel milder. Is nog altijd senator en stond op de kieslijst de laatste keer bij de verkiezingen.

 • Freek De Meyer

  Wacht, dus ze hebben nog niet eens alle betrokkenen gehoord??? Wat hebben ze eigenlijk in al die tijd gedaan??

 • Dorine Thienpont

  Ik vind dit zeer frustrerend in Bart zijn plaats... Klachten kunnen maar bekendmaking o wee... Schuld of onschuld beide partijen moeten elkaar in de ogen durven kijken en aanspreken... Zoiets maakt een mens gek

 • Andre Vanwaeyenberghe

  Ongeacht wat er al dan niet is gebeurd vind ik dat als iemand beschuldigd wordt hij het recht heeft te weten wat hem ten laste wordt gelegd. De klagers beschermen ok.

 • Pierre vaneylen

  Het belachelijk van de "me Too" beweging . Zijn vrouwen niet "mans" genoeg om te zeggen dat insinuaties of avances niet op hun plaats zijn? Moet elk flauw grapje aanzien worden als provocatie? Ik heb in't verleden (mijn jeugdjaren nb) het omgekeerd meegemaakt, waar ge ne keer mee kunt lachen zonder het verder ernstig te nemen.