Envelop met wit poeder in Zaventems bedrijf, 4 personen in quarantaine

Arval
In Zaventem is vanochtend een envelop met wit poeder aangekomen bij een leasingbedrijf. 280 personen moesten uit het bedrijf geëvacueerd worden en vier van hen werden een tijdlang in quarantaine gehouden. De evacuatie is intussen afgelopen en de Civiele Bescherming komt ter plaatse om de envelop op te halen en te onderzoeken.

De brief kwam deze voormiddag aan bij het bedrijf Arval, een leasingmaatschappij die in het industriepark aan de Ikaroslaan in Zaventem gevestigd is. Toen bleek dat de de brief een verdacht wit poeder bevatte, werden meteen de hulpdiensten verwittigd.

Die evacueerden de 280 personeelsleden van het bedrijf en hielden de vier personen die in aanraking gekomen waren met de brief, in quarantaine. Die vier mensen werden ook medisch onderzocht, maar bleken in goede gezondheid. Na enige tijd werd de evacuatie dan ook opgeheven. Enkel het lokaal waar de brief ligt, blijft nog afgesloten. De Civiele Bescherming is opgeroepen om de envelop op te halen en zal het witte poeder nadien ook onderzoeken.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Axel Van Bellingen

    Iemand zijn coke in de verkeerde brievenbus gestoken?

  • Johan Meulenbergs

    Een grapjas .. kost natuurlijk wel geld. Een ontevreden klant of werknemer waarschijnlijk.

  • Peter Buyck

    Er bestaan voor alles testen. Behalve voor het 'witte poeder'. Waarom kunnen er geen preventieadviseurs hierop getraind worden om dergelijke brieven te herkennen en paniek en angst te counteren? Waarom komt de wetenschap niet met een betaalbare test 'antrax'?