Enorme rookpluim kilometers ver zichtbaar: zware brand bij recyclagebedrijf in Houthalen-Helchteren

Marco Mariotti
Er woedt een zware brand op het Europark bij recyclagebedrijf Bongaerts in Houthalen-Helchteren. De rookpluim is enorm en kilometers ver zichtbaar. Door de windstoten waait de pluim tot in Peer. Diverse brandweerkorpsen zijn ter plekke om de brand te blussen.

De brand bij Bongaerts Recycling zorgt voor een zwarte rookpluim boven het industrieterrein. De rook is kilometers ver te zien. De rookpluim is afkomstig van papier, karton, plasticfolie en plastic flessen. Extra tankwagens blijven toekomen ter versterking.

De gemeente Houthalen-Helchteren roept haar inwoners op om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie af te sluiten. Intussen mogen de ramen in Houthalen-Centrum en Houthalen-Oost opnieuw geopend worden. In Helchteren, op het Sonnis, in Meeuwen-Gruitrode en in Peer moeten de ramen wel nog even dichtblijven, aangezien de rook in die richting waait.

Het Europark is afgesloten voor verkeer door politie CARMA en iedereen wordt gevraagd om het industrieterrein te vermijden. De brand zou geen slachtoffers gemaakt hebben, aldus burgemeester Alain Yzermans (sp.a.) in een Facebook-bericht. 

RV
RV
Marco Mariotti27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sophia Henstra

  Wij zagen het nog vanuit Maasmechelen.

 • heidi hellemans

  De rookpluim was te zien vanaf massenhoven. Wij reden op dat moment richting hengelhoef.

 • Frans Peeters

  Weer wekend brand, oorzaak onbekend. Naar de verzekering

 • Peter Simons

  Zoals altijd zal de rook wel weer niet schadelijk zijn !

 • Patrice Haemers

  Echte schande en compleet onverantwoord dat zulke verbrandingsinstallatie's in bewoonde gebieden liggen...!