Enorme hooibrand in Noorderkempen wellicht aangestoken

De Roeck
In Brecht in het noorden van Antwerpen is vannacht een stapel hooi van zevenhonderd kubieke meter afgebrand. Het ging om een stapel gemaaid gras op een open vlakte in een bos aan de Abdijlaan. Er zijn aanwijzingen dat er kwaad opzet in het spel zit.

Rond half twee vannacht kwamen er bij verschillende brandweerkorpsen meldingen binnen over brandgeur en rookontwikkeling rondom Brecht. De brandweer kon het vuur niet meteen vinden en zocht naast Brecht onder andere in Schilde en Zoersel. Uiteindelijk werd de berg brandend hooi gevonden in het bos. De brandweerteams van verschillende posten hadden vijf uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Ook haalde de brandweer er een bulldozer bij om het brandend hooi uit elkaar te halen.

De Roeck
De Roeck1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • fons wielandt

    wie houd zich nu mee bezig om dat in brand te steken er lopen tegenwoordig veel gestoorden rond blijkbaar !!! ,,,van dat hooi kunnen veel dieren van eten !