Enorm drukke en lange avondspits voorspeld op vrijdag door mooi weer, voetbal en vakantie

BELGA
Mobiliteitsorganisatie VAB verwacht vrijdagavond een zeer drukke avondspits door een samenloop van gebeurtenissen. Vallen namelijk samen: de start van het bouwverlof, de vakantie in Zuid-Nederland, het mooie weer én de WK-kwartfinale waarin de Rode Duivels het opnemen tegen Brazilië. De avondspits zal ook extra vroeg op gang komen, waarschuwt VAB.

VAB voorspelde eerder al dat dit weekend één van de drukste vertrekweekends van de Belgen is, doordat het bouwverlof begint in een groot deel van het land. In combinatie met de start van de vakantie in Zuid-Nederland, waardoor een hoop Nederlanders meteen na hun vertrek al door ons land rijden, zorgt dat al voor extra drukte op onze wegen.

Maar met het mooie weer dat voorspeld wordt, waardoor vele mensen zich ook zullen verplaatsen richting kust, én de wedstrijd van de Rode Duivels vrijdagavond, verwacht VAB een zeer zware avondspits. Vooral rond Antwerpen en Brussel, en op de wegen richting kust en Ardennen wordt er hinder verwacht.

Bovendien zal de drukte op de weg al vroeg op de dag merkbaar zijn. Veel vakantiegangers vertrekken 's middags al naar hun bestemming en o
ok de WK-kwartfinale om 20 uur lokt automobilisten iets vroeger dan normaal de baan op. "Aan de start van een vakantie zien we steeds vaker dat de verkeersdrukte al op vrijdagmiddag begint, doordat vele mensen vrijdags vroeger stoppen met werken. De avondspits zal ook langer aanhouden dan normaal", bevestigt VAB. 

Rode Duivels zorgen voor meer verkeer

De afgelopen wedstrijden van de Rode Duivels was al duidelijk dat ook mensen zich ook met de auto verplaatsen om samen naar de wedstrijd te gaan kijken. Vlak voor een wedstrijd én nadien is er op de VAB-Alarmcentrale telkens een stijging van 40 tot 55 procent in het aantal oproepen op te merken, ten opzichte van een gemiddelde dag. Tijdens een wedstrijd valt het autoverkeer dan weer stil en is het telkens opvallend rustig op de VAB-Alarmcentrale.

Gezien de sowieso al drukke avondspits die vrijdag verwacht wordt, raadt VAB voetballiefhebbers aan om de auto aan de kant te laten staan en voor een alternatief te kiezen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thierry Vansweevelt

  Grappig dat het nu op mooi weer, vrijdag en voetbal wordt gestoken en in november op slecht weer en werk.

 • eddy bollaert

  Als de noorderburen een keer een andere datum eens zouden vertrekken of een ander uur nemen.zou veel beter zijn.elke vrijdag in de zomermaanden ring Antwerpen vol met gele nummplaten.gezellig als je van je werk komt.en dan hun rijgedrag om maar beter te zwijgen .

 • Kelly Verlinden

  Start van bouwverlof, honderden bestelwagens die gaan zwalpen op de baan omdat ze in de ochtend al beginnen met bier te drinken aan het tankstation. Joepie.

 • Kris Bouwens

  Er zijn genoeg mensen die maximum 25km van hun werk wonen. Vooral met dit weer.... de fiets. + mensen aanmoedigen om dichter bij hun werk te gaan wonen.

 • Rudi De Groof

  Een alternatief ? .... euh .... 't ja goei vraag ? ... Auto of thuisblijven zeker ? Iets beter kan ik me niet direct voor de geest halen als alternatief, ... maar toch bedankt.