Enkele gevallen van zeldzame Kawasaki-ziekte bij kinderen in België: “Link met coronavirus is onzeker”

getty
In België zijn de afgelopen dagen enkele gevallen vastgesteld van de Kawasaki-ziekte bij jonge kinderen. Dat zei de Franstalige interfederale woordvoerder over het coronavirus, Yves Van Laethem, bij de dagelijkse update over het virus. Viroloog Steven Van Gucht heeft opgemerkt dat de link met het coronavirus "helemaal niet zeker is".

"Het gaat om een heel zeldzame aandoening", aldus Van Gucht. In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk is er een lichte stijging in het aantal gevallen. Bij de ziekte gaat het om een algemeen onstekingsbeeld, waarbij de kinderen koorts kunnen ontwikkelen, rode uitslag krijgen, braken en misselijk worden.

"Het is belangrijk om te zeggen dat link met het coronavirus helemaal niet zeker is", merkte Van Gucht nog op. "Bij sommige kinderen werd het virus vastgesteld, bij andere kinderen die dezelfde symptomen hadden, werd het virus niet vastgesteld."

Hij zei ook dat pediaters in België op de hoogte zijn en uitkijken naar mogelijke gevallen, "maar op dit moment gaat het om iets heel zeldzaam en is er geen bewezen link met het coronavirus".
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Van de Velde

  Misschien wel interessant op te zoeken : Kymuana, maker van plant sucission-technologie, oprichter van Ayuruanna huidverzorging. Hij stelt dat het kawasaki virus een gevolg kan zijn van covid 19, deze treft enkel jonge kinderen die dan te maken krijgen met het kawasaki-shok syndroom. Hij noemt dit virus het ,,oude zusje'' van covid 19, maar verder zou van dit virus weinig geweten zijn. Ook stelt hij dat een vaccin tegen covid 19 nooit zal kunnen werken. Zijn woorden, niet de mijne...

 • Jan Van den Eeckhoudt

  Het kan dat door Corona de afweer walvis verstoord en het net dan wat meer opduikt. Kon ook bij een griep epidemie misschien gebeurd zijn.

 • Anthia Herman

  Mijn zoon heeft 18 jaar geleden de ziekte van kawasaki gekregen ,jammergenoeg heeft hij het niet gehaald . Toen was dit nog niet zo bekend .ondertussen staan ze veel verder met het behandelen van de ziekte. Voor mij staat dit totaal los met het coronavirus .

 • Melodey Weterings

  Ze hebben niet gezegd dat er vrij wel geen link was ze gingen het onderzoeken want er nu te veel kinderen overleden die dit zeldzaam “aandoening” had dit is er gezegd === Het is een nieuwe ziekte waarvan we denken dat deze kan worden veroorzaakt door het coronavirus, maar we zijn daar niet 100% zeker van omdat sommige mensen die het hebben gekregen niet positief zijn getest. Dus we doen veel onderzoek nu, maar het is iets waar we ons zorgen over maken.” Italië ,America,Frankrijk zeggen het

 • Lieve Coghe

  Mijn dochter is 1 van de 5 patientjes Ze is enorm ziek geweest ze had heel veel pijn over ganse lichaam gelukkig heeft uz gent direct heel cordaat gereageert Ze is nu herstellende maar moet idd hele tijd opgevolgd worden