En bij u? Vis en veggie op de BBQ in opmars

Thinkstock
De komende week wordt het aangenaam warm in ons land. Veel Belgen zullen daarom de eerste barbecue van het seizoen aansteken. Het valt op dat er steeds meer vegetarische alternatieven in de winkelrekken liggen. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM NIEUWS.

België is een echt barbecueland. Klassiekers als worsten, brochettes en ribbetjes blijven nummer één. Baptiste van Outryve van Carrefour merkt wel op dat de consument meer variatie op de rooster wil. “Scampi, mosselen en vis worden populairder. Barbecueën wordt niet meer uitsluitend gelinkt aan vlees.”

Groter bewustzijn

De grote trend dit jaar zijn vegetarische alternatieven. “De klant wordt bewuster over zijn vleesconsumptie en het aantal vegetariërs en flexitariërs blijft stijgen,” zegt Roel Dekelver van Delhaize aan VTM NIEUWS. Het blijft voor de vegetariërs niet enkel bij een groentebrochette. “De producenten spelen hier handig op in door ook vegetarische worsten, balletjes en hamburgers voor op de barbecue aan te bieden. Die producten liggen volledig in lijn met de klassieke barbecuegerechten.”

Zomerdrankje

Naast gin-tonic en Apérol Spritz zijn ook witte en rosé wijn populaire drankjes. “De kwaliteit van wijn in kratjes is de laatste jaren fel verbeterd. Voor feestjes zijn die zogenaamde ‘wine-in-boxes’ handig omdat ze meer bevatten dan een standaardfles,” klinkt het bij beide supermarktketens.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bjorn Eeckhout

  Mmmm, een lekkere lap VLEES....mmmm....vlees!!! Bij ons enkel en alleen vlees op de bbq, wij zijn geen konijnen he zeg!!!! #moeituniemetmijnbbq!!!!!

 • PIETER ROGIERS

  De veggie-lobby draait op volle toeren! Er heeft altijd iemand belang bij!

 • Tina Colpaert

  Voor mij doen ze dit al jaaaaaaaaren eerst beetje moeilijk nu genieten ze er ook van je kan zoveel meer dan enkel lap vlees of vis opleggen ik eet geen dieren en kan perfect mee bbq doen!

 • Eric De landtsheer

  In de toekomst wel. We gaan met taxen belast worden tot we alleen nog groenten kunnen eten, of gesmokkeld vlees op de zwarte markt uit oost europa....Met alle gevolgen vandien. Vis is sowieso al pokkeduur

 • Bart Van Doorslaer

  Nooit van mijn leven vegi.... stop met ons te verplichten vegi te worden. Ons eetpatroon dient alles te eten inclusief VLEES. Kijk de laatste kookprogramma's (buiten de jeroen) allemaal dwingen ze ons vegi te worden. Stop met die onzin