Emotioneel afscheid van Eline (14) die vermoord werd door haar moeder

Patrick Vertommen
In de Sint-Jan-de-Doperkerk in het Groot Begijnhof in Leuven is vanmorgen om 10 uur onder grote belangstelling een uitvaartplechtigheid gehouden voor het 14-jarige meisje Eline dat vorige week in haar appartement in Leuven vermoord werd door haar moeder. Naar schatting een driehonderdtal mensen woonde de plechtigheid bij, waaronder een aantal leeftijdsgenoten van het slachtoffer die een witte roos droegen.

De moeder, een bekende neurochirurge van het UZ Leuven, werd vorige woensdag enkele uren na de vondst van het lichaam opgepakt door de politie en bekende de moord onmiddellijk. De Leuvense raadkamer bevestigde dinsdag de aanhouding voor een maand. De vrouw verblijft momenteel in de gevangenis van Hasselt, maar haar advocaat Jef Vermassen heeft bij het gerecht een verzoek ingediend om ze onder te brengen in een psychiatrische afdeling.

Moeder Mehrnaz D. kreeg van de Leuvense onderzoeksrechter trouwens de toestemming om haar dochter deze ochtend nog een laatste groet te brengen. De begrafenis zelf mocht de vrouw niet bijwonen.

De familie van het vermoorde meisje had enkele dagen terug via de Leuvense politie uitdrukkelijk gevraagd dat de pers tijdens de uitvaartplechtigheid niet zou aanwezig zijn in de kerk. Volgens Stephanie Gille, woordvoerster van de lokale politie, hebben de media zich hieraan gehouden en zich zoals gevraagd discreet en respectvol gedragen.

rv