Emma na 16 jaar van de troon gestoten als populairste meisjesnaam in Vlaanderen

Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.
Na 16 jaar is Emma niet meer de populairste meisjesnaam in Vlaanderen. Ze werd in 2019 van de troon gestoten door Olivia. Bij de jongens blijft Arthur voor het tweede jaar op rij de populairste naam. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. 

Sinds 2003 was Emma zowel in Vlaanderen als in Wallonië de populairste voornaam. Maar in 2019 werd ze voorbijgestoken door Olivia. Niet minder dan 651 baby’s kregen de naam mee, dat zijn er bijna 100 meer dan het jaar ervoor en opmerkelijk meer dan de 563 baby’s die Emma kregen als voornaam.

“Minder populair waren voornamen zoals Athéna, Divine of Miracle. Ook meisjesnamen zoals Jolie, Lovely en Mélodie werden slechts vijf keer gegeven in 2019”, klinkt het bij Statbel.

Arthur is voor het tweede jaar op rij de populairste naam bij pasgeboren jongens: 610 kinderen kregen de voornaam. Daarnaast scoorden Liam, Louis en Noah ook goed. 

“Babynamen die maar 5 keer gegeven werden aan pasgeboren jongens in 2019, zijn onder andere Zinedine, Rares, Priam, Olaf of muzikale namen zoals Jazz en Django”, zegt Statbel.

Bij de mannen blijft Jean de meest voorkomende naam in ons land: 68.298 mannen lopen met die naam rond. Bij de vrouwen is Maria het populairst: 121.316 vrouwen dragen die voornaam. De top 10 blijft hetzelfde ten opzichte van het jaar ervoor.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marina Steyls

  Dat zijn de One Direction fans die nu kindjes krijgen : Liam, Louis, Olivia (song van hun)

 • jonathan versluys

  Eind 2002 wordt Emma, de dochter van Rachel en Ross in seizoen 8 van Friends geboren. Sinds 2003 was het de meest populaire naam. Je moet niet verder zoeken.

 • jacqueline bax

  Als mijn dochtertje wordt geroepen is er maar één kindje dat kijkt... Désirée...mooie naam die je bijna nergens hoort

 • Yannick Vanhex

  Wie wilt zijn kind nu noemen zoals zovele anderen? Hoeft niet heel speciaal te zijn maar anders dan de meerderheid is toch niet verkeerd?