Elon Musk geland op luchthaven van Oostende

RV, Flightradar
Elon Musk - de topman van Tesla - is geland op de luchthaven van Oostende. Dat was te zien op Flightradar. Hij is in ons land om de eerste lading Tesla's te inspecteren bij behandelaar ICO.

Musk kwam aan met zijn privéjet, een Gulfstream G650 ER. Dat toestel wordt beschouwd als de beste privéjet die momenteel op de markt is en kost nieuw ongeveer 57 miljoen euro. Wie opties wil, betaalt al gauw enkele miljoenen meer. Musk vliegt sinds 2016 met de jet. Hij vertrok nadien in een Tesla-wagen.

Flightradar
Flightradar

Vanaf deze maand worden in de haven van Zeebrugge wekelijks 3.000 Tesla’s Model 3 verwacht. De auto’s worden vanuit de fabriek in San Francisco in de Verenigde Staten via de Zeebrugse vestiging van ICO naar Europa verscheept. Vanuit de haven worden de elektrische auto’s over heel Europa verdeeld. 


De nieuwe trafiek is goed voor ruim honderd nieuwe jobs in het afwerkingscentrum. Daar worden de Tesla’s aan een laatste controle onderworpen en van extra’s voorzien voor ze naar de autohandelaar gaan. Het is daar dat Musk vandaag langsgaat. Het grote publiek zal daar niet bij zijn. 


Het Zeebrugse bedrijf investeert 2,5 miljoen euro in de nieuwe trafiek.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  En heeft hij enkel hotels geboekt moest hij van plan zijn om een uitstapje naar de Ardennen te maken, met zijn auto kun je er zelfs niet een raken zonder een nachtje uitslapen heen en terug.

 • Hendrik Patyn

  Mr Dedecker, ik zie hem al vlug de vakbonden op zijn nek halen, Europa is Amerika niet. Een beetje werkdruk en er wordt gestaakt. En om werkwilligen te vinden is het ook niet evident, ik ben ook constant op zoek naar goed personeel.

 • Hendrik Patyn

  Mr Van der Neffe, hoeveel rijden er al van die vrachtwagens? Zuiver prestige, maar verre van handig of nuttig. Wat ook zal duidelijk worden éénmaal ze rondrijden. Er zijn al geen grondstoffen genoeg voor de batterijen van de wagens.

 • Leon Van der Neffe

  Tony Steens vandaar dat de Tesla vrachtwagen hier in de VS al een feit is en er al enorme bestellingen zijn geplaatst door Walmart, Pepsi, Anheuser-Busch, etc...

 • John Stahl

  Volgens de Washington Post heeft groene jongen Elon vorig jaar +240.000Km gevlogen met zijn prive-jet. Uiteraard betaald door Tesla. En die wagens worden verscheept in containerschepen die op bunkerolie varen. Van milieubewust gesproken! Merk op dat ik het woord klimaat niet in de mond neem.