Ellendige ochtendspits: 336 kilometer file door regen en ongevallen

PHOTO_NEWS
Er staat momenteel 336 kilometer file op de Vlaamse wegen. De oorzaak van alle ellende is de combinatie van regenweer en ongevallen. Zo zorgt een ongeval op de E314 in Holsbeek voor 20 kilometer file, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

"Bij het ongeval in Holsbeek waren drie personenwagens betrokken, maar er was alleen stoffelijke schade. De linkerrijstrook was een tijdlang versperd, maar rond kwart na zeven was het ongeval afgehandeld. De file die in die tijd opgebouwd was, raak je natuurlijk niet meer kwijt naarmate de ochtendspits drukker wordt", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum in een reactie aan Het Nieuwsblad.

Rond acht uur stond er op de E314 twintig kilometer file van Tielt-Winge tot Leuven en veertien kilometer file van Boutersem tot de Brusselse Ring. Het is ook nog druk op de E40, waar je moet aanschuiven van Aalst tot de Brusselse Ring, en op de E19, waar een file staat van Mechelen-Noord tot diezelfde Brusselse Ring.

Toch zijn de lange files vandaag niet zo uitzonderlijk voor een dinsdagochtend in oktober, maar die 336 kilometer waren voor veel pendelaars vanmorgen toch pijnlijk voelbaar, aldus VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.