Ellende op E40: snelweg na tien uur weer vrij

Tien uur nadat de E40 in Aalst richting Gent afgesloten werd na een zwaar verkeersongeval, werd de rijbaan om 23.15 uur weer vrijgegeven. Dat meldt de federale wegpolitie.

Bij een ongeval in de staart van een file voor wegenwerken op de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde, raakten maandagnamiddag omstreeks 13.15 uur vier vrachtwagens en één personenwagen betrokken. In die personenwagen overleed een 52-jarige man uit Melle. Eén vrachtwagenbestuurder zat lange tijd gekneld en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De E40 richting Gent werd in Aalst tien uur lang afgesloten. Nadat de hulpdiensten slachtoffers ontzet hadden, kon het doorgaand verkeer vrij snel via de op- en afrit van de E40 richting Gent rijden, maar er waren wachttijden tot één uur. Het verkeer over lange afstand werd omgeleid.

Niet alleen het takelen zelf, maar ook het ruimen van een lading schroot nam uren in beslag. Nadat alle wrakken iets voor 22 uur van de rijbaan getakeld waren, had de brandweer anderhalf uur nodig om de rijbaan volledig op te ruimen.

Sinds 23.15 uur kan het verkeer er opnieuw passeren.

Ken Standaert