Exclusief voor abonnees

Elke dag verdwijnt in België een hond: “Gestolen pomeriaan kost op zwarte markt 1500 euro”

Illustratiefoto.
Shutterstock Illustratiefoto.
Een gewapende dief ontvoerde de drie mooiste rashondjes van een West-Vlaamse vrouw (63): twee chihuahua’s en een jonge pomeriaan. Bijna elke dag een hond als gestolen of vermist opgegeven. Maar wat heeft een dief eigenlijk aan een handvol hondjes?

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Georgette Vanoverbeke

  Verschrikkelijk voor baasje en hopelijk komen ze niet bij een broodfokker terecht,erg voor de hondjes die uit hun vertrouwde omgeving weg zijn , intriestig

 • Joan Lute

  Wanneer onbekenden extreem gecharmeerd zijn door uw hondje en soms zelfs hondensnacks tevoorschijn toveren moet je extra op je hoede zijn omdat bijbedoelingen overduidelijk zijn. Leg je hond nooit ergens onbewaakt aan en laat je hond nooit onbekenden zomaar te vertrouwen. Voor je het weet is het immers te laat en ben je je hondje kwijt. Uit eigen ervaring merken we wel op dat romas en oost Europeanen het vaakst erop uit zijn je hond te stelen.

 • Dominique Vandervekens

  Meestal worden honden gestolen om te gaan gebruiken als kweekhond, vechthond, etc. Moest ik ooit zo'n gringo betrappen die zinnens is mijn hond mee te nemen, nou, die gaat er gewoon aan. Ik heb genoeg van al dat rottig gespuis dat hier rondloopt, blank, zwart, bruin, geel, I don't care. Je blijft met je fikken af van mijn hond, mijn familie, van hetgeen waar ik voor heb gewerkt. Politie, gerecht, politiek? Allen totaal corrupt! Ik neem alvast het recht in eigen hand als het erop aankomt.

 • Geerard Kiekens

  Niets nieuw, onze Britse korthaar is gestolen door overburen, we hebben daar bewijzen van maar de politie vind het niet prioritair

 • Max Dante

  Mijn hond is en gesteriliseerd en gechipt. Dat biedt geen garanties tegen diefstal maar het is iets.. Daarnaast, als er ene het in zijn hoofd haalt op mijn eigendom te komen voor mijn hond zal ik maar best niet juist thuis komen. Dat verhaal kan je dan 's anderendaags in de krant lezen.