Elke dag twee treinbegeleiders aangevallen

Illustratiebeeld.
BELGA Illustratiebeeld.
De NMBS heeft vorig jaar 882 gevallen van agressie tegen treinbegeleiders opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van de spoorwegmaatschappij waarover La Dernière Heure bericht. Dat waren er minder dan in 2018 (1.039) en 2017 (1.165). 

Het gaat om 170 gevallen van slagen en verwondingen en 239 feiten van licht geweld. Ze leidden ertoe dat treinbegeleiders alles samen enkele duizenden dagen werkonbekwaam waren.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Van Daele

  Treindeuren dicht laten tot politie er is. Vervolgens dader minsten 6 maanden bak minimum. Zou ook moeten gelden voor brandweer , politie, verplegers enz. u gaan die agressievelingen steeds vrijuit. Rechters hebben nooit een pak slaag gehad.

 • Leonarda Van Opbroecke

  De Crem kon 10.000 agenten inzetten om niet essentiële verplaatsingen te controleren. Dan zijn er ook genoeg agenten om de passagiers op treinen te controleren. En zwartrijders en rumoermakers eraf te halen.

 • Roland Beeken

  Gisteren meegemaakt trein Hasselt Antwerpen 18.08 te heusden. Treinbegeleider stapt uit, terwijl er een man komt aangelopën. Begeleider steekt hand vooruit want nog 2 vrouwen achter hem stappen uit. Man staat dan al 2 seconden klaar. Maar tot mijn verbazing stapt de begeleider op en sluit de deur. De man bleef verweest op perron achter. Volgende keer zal die toch ook assertiever/ agressiever reageren

 • Bob Fréson

  Dat zijn dan nog maar alleen de gevallen die aangegeven worden. Hoeveel gevallen zijn er dan nog die niet doorgegeven worden.

 • patrick morel

  Daders krijgen een straf waarmee ze lachen. In een normaal land worden uitgesproken gevangenisstraffen van 2 weken uitgezeten. Hier ben je safe voor straffen onder de 3 jaar, dan moeten we justitie en politici ernstig nemen.