Elke dag condoomjacht in Gent

Kos
Sinds 6 oktober organiseren twee student-ondernemers elke dag een jacht op condooms in Gent. Met deze actie willen ze voorbehoedsmiddelen meer onder de aandacht brengen bij studenten. "Het aantal diagnoses van soa's bij jongeren is de laatste jaren sterk gestegen en daar willen we iets aan veranderen", aldus een van de zaakvoerders.

De jonge ondernemers willen met hun campagne de aandacht vestigen op het stijgend aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen. Volgens cijfers uit 2012 van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) blijkt dat het aantal geregistreerde gevallen nog elk jaar stijgt. Zo is bij chlamydia het jaarlijks aantal gerapporteerde gevallen op tien jaar tijd gestegen van 500 naar 2.500. Ook bij syfillis en gonorroe is er sprake van een stijgende trend.
 
Met de steun van Sensoa wil de nieuwe studentenwebshop Grabble.be hier de aandacht op vestigen. De jonge ondernemers hebben het plan opgevat om elke weekdag een pakket van 20 condooms te verstoppen in Gent. "Grabble.be is een webshop voor studenten, door studenten. Daarom vinden we het ook belangrijk om ons sociaal te engageren. De leeftijdscategorie van 15 tot 30 jaar kampt met de meeste nieuwe gevallen van soa's en ongewenste zwangerschappen. Op deze manier willen we de studenten dus op een uitdagende wijze sensibiliseren."

"Spontane glimlach"
Elke dag staan de ondernemers op een andere plaats in Gent. Van daaruit plaatsen ze dan een omgevingsfoto op hun Facebookpagina. Wie de locatie als eerste vindt, wint de prijs. "De eerste dagen zijn alvast heel goed verlopen. Vijf studenten alles zien geven om toch maar als eerste bij ons te geraken, tovert spontaan een glimlach op ons gezicht."
 
Naast de weggeefactie kunnen studenten bij Grabble.be ook goedkoop condooms aankopen. "Zo vergroten we het draagvlak van onze campagne. Als we er hiermee voor kunnen zorgen dat zelfs maar één student gespaard blijft van een soa, dan is de opzet zeker geslaagd", besluit het enthousiaste duo.