Elke dag 3 militairen minder (en er komt nog ongeziene pensioengolf aan)

Photo News
Vorig jaar hebben elke dag drie Belgische militairen de kazernepoort definitief achter zich dichtgetrokken. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert opvroeg, zo schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

In totaal verloor het leger zo iets meer dan 1.100 soldaten, zowel kandidaat-militairen die aan hun opleiding bezig ­waren als ervaren militairen die voor een andere job kozen.

Uitval

Het Belgisch leger kampt al jaren met erg veel uitval van vooral jonge ­militairen. Enkele jaren geleden haakte de helft van de jonge soldaten al na enkele maanden opleiding weer af. Defensie tracht het tij met alle mogelijke middelen te keren, vermits het de komende jaren gigantische aantallen nieuwe medewerkers moet zien te vinden. ­Defensie staat voor een ongeziene pensioengolf waarbij de komende jaren bijna de helft van alle militairen de pensioenleeftijd bereikt.
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Damiaens

  Met 56 op vol pensioen terwijl de privé pas op 63 mag gaan.Ofwel voor iedereen maar niet zeveren komen dat we allemaal langer moeten gaan werken of hebben de ambtenaren een vrijstelling?

 • Jean West

  lieven tanghe Die mannen en vrouwen moeten op buitenlandse missie en zijn dan 3 maanden weg van huis en dit meerdere keren zonder de voorbereidende oefeningen. En op 50 op pensioen?

 • Karel Vanormelingen

  Ik lees hier legerdienst terug neen beste mensen en dan IS gratis opleiding zeker

 • danny janssens

  Als het leger al enige zin had dan hadden ze al langer alle Vlaams nationalistische separatisten opgepakt zoals ik in Spanje. Nee enkel een civiele bescherming en weg met de andere miljarden verslindende ballast. Gedaan met zinloze militaire aankopen terwijl een groot deel van de eigen bevolking het steeds moeilijker krijgt

 • Ivan Hessels

  Officieren hebben ze genoeg, daar de verloning bij hen nog iets betekent. Echter, wie doet het feitelijke werk en heeft geen toekomst noch deftig loon? Juist ja...