Elke Belg krijgt elektronische brievenbus

"Minder rompslomp, minder gedoe en minder tijdsverlies"

Vandaag bestaat al zo'n eBox, maar minister Alexander De Croo (Open Vld) belooft orde in de chaos te scheppen.
Thinkstock, Photonews Vandaag bestaat al zo'n eBox, maar minister Alexander De Croo (Open Vld) belooft orde in de chaos te scheppen.

Loonbrieven, attesten, facturen, contracten... zullen de Belgen binnenkort allemaal kunnen ontvangen in, en versturen vanuit, hun persoonlijke elektronische brievenbus. Dat is te lezen in de beleidsnota van federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld), schrijven de kranten van Mediahuis.

Vandaag bestaat al zo'n eBox, in verschillende vormen, maar De Croo belooft orde in de chaos te scheppen. "Elke burger en elk bedrijf krijgt in het voorjaar van 2018 één digitale brievenbus waar ze op één centrale en beveiligde plek al hun digitale communicatie kunnen ontvangen en beheren."

"Er is vandaag een oerwoud aan digitale brievenbussen aan het groeien", aldus De Croo. "Zowat elke verzender van documenten bouwt zijn eigen digitale brievenbus." Er zijn onder meer al verschillende platformen van de federale overheid, de Vlaamse overheid, en ook elektriciteitsleveranciers, telecombedrijven en andere bedrijven en instanties hebben een eigen systeem.

Eén simpele login

"Digitale communicatie heeft enorm veel voordelen, maar voorlopig blijft het een ingewikkeld kluwen waarin een kat haar jongen niet terugvindt", meent De Croo. Een allesomvattende elektronische brievenbus heeft één simpele login, en leidt volgens De Croo tot "minder rompslomp, minder gedoe en minder tijdsverlies".
Bekende aanbieders, zoals Zoomit en Doccle, krijgen de kans mee op de kar te springen.

In het voorjaar komt er nog een informatiecampagne bij de lancering van de eBox. De Croo voegt er nog aan toe dat, wie dat wenst, met papier kan blijven werken.
128 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jeannine Vervacke

  Wat gebeurd er met de oudere mensen, die geen pc kunnen bedienen? En wat is er mis met de gewone post? Moet dat misschien ook verdwijnen? ...nóg minder menselijk contact. Alles digitaal...zonder woorden, leuk

 • dirk de smet

  de croo rijk geboren zeker???? door deze die vroeger hebben gestolen en nooit arbeid hebben verricht,ze moesten u dwang arbeid geven ,dan zou je weten waar zweet vandaan komt,het is niet van het soort harde werk dat politici doen die zweten enkel onder hun tong,een bende zeveraars en onkapabele mensen zitten in de regering enkel theorie maar praktijk hebben ze 2 linkse poten het zoveelste bedrijf ze gaan kelderen de post of is het enkel de arbeiders weer???

 • diane daenen

  Ik heb geen pc!

 • johny vanderlinden

  De slimste heeft het gevonden, daar liggen we van wakker.

 • james vroman

  wel grote campagne uitrollen met de slogan ....u email niet checken kan je platzak maken....jobs jobs jobs voor de deurwaarders en incassobureaus ...