Elk jaar 3.300 euro minder door afwezige patiënt

Artsen in ons land lopen elk jaar bijna 3.300 euro aan inkomsten mis omdat patiënten niet komen opdagen. Dat blijkt uit een studie van Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 560 medici. Het NSZ pleit er dan ook voor om schadevergoedingen systematisch aan te rekenen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raoul Rouma

  Kan me daar volledig in vinden, maar wat indien de patient een afspraak heeft en méér dan een uur moet wachten? Dit gebeurd allicht véél meer dan een patient die niet komt opdagen.

 • joannes Roderigas

  wat is er voor de patient die een afspraak heeft en nog uren moet aanschuiven? daar praten ze niet over, zouden die ook moeten vergoeden voor verloren tijd.

 • Leo Duym

  1. Dat er een klein percentage van wie op hen beroep doet en zich niet houdt aan gemaakte afspraken bestaat ook bij niet medische beroepen.- 2. Inkomstenverlies? Belachelijk. Alsof die arts dat kwartier met zijn vingers zit te draaien: hij neemt de volgende patiënt en kan zijn spreekuur een kwartier vroeger afsluiten of nog wat administratief werk doen. Leer ermee leven, zakkenvullers die leven op kosten van de belastingbetaler.

 • Hans Plas

  Wow, dat is 63 eur per maand. Bereken mss eens hoeveel hun incompetentie kost aan ons?

 • Gillis Van Laethem

  Laat ieder Arts die afspraakt maakt en meer dan 45 min patient laat wachten ook direct verplicht volledige kosten consultatie verplicht uitbetalen vermits in gebreke , niet alleen voor dokters maar voor ieder die op afspraak werkt moet dit gelden ,veel Dokters vinden zich bevoorrechte kaste en makkelijk te zeggen werd weggeroepen , kan dan aan patient ook voorvallen toch iii