Elia plant 5 miljard euro investeringen in hoogspanningsnet

De Belgische beheerder van het hoogspanningsnet Elia wil tussen 2020 en 2030 ongeveer 5 miljard euro investeren in zijn netwerk.
belga De Belgische beheerder van het hoogspanningsnet Elia wil tussen 2020 en 2030 ongeveer 5 miljard euro investeren in zijn netwerk.
De Belgische beheerder van het hoogspanningsnet Elia wil tussen 2020 en 2030 ongeveer 5 miljard euro investeren in zijn netwerk. Dat staat in het federaal ontwikkelingsplan waar De Tijd vandaag over bericht. De 5 miljard is fors meer dan wat in vorige langetermijnplannen was opgenomen.

Volgens Elia-topman Chris Peeters zijn de investeringen nodig om het net klaar te stomen voor de verwachte toename van hernieuwbare energieproductie en de stijging van de elektriciteitsstromen van en naar de buurlanden.

Behalve een versterking van zijn bestaand netwerk plant Elia een tweede onderzeese stroomkabel van en naar het Verenigd Koninkrijk en een of meer nieuwe stopcontacten op zee om offshorewind naar het vasteland te brengen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Bamps

  investeren met het geld van de klanten kan iedereen . Ze passen de prijzen aan en klaar is KEES zo simpel gaat dat.

 • Emiel Waeterslagers

  Elia zijn licensie om netbeheerder in België te zijn, vervalt in 2020... Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven. Hoog tijd dat zij een deel van hun grote winsten eindelijk teruggeven aan de maatschappij, in plaats van er ongegeneerd politieke zakken mee te blijven vullen !

 • Bruno willems

  En de prijzen gaan terug stijgen

 • Paul Boutsen

  Ja lap dat is dan weer minimum 100€ duurder op onze elektriciteitsrekening volgend jaar, zonder de taksen uiteraard!

 • Marc Van Loo

  Allee de electriciteit gaat weer opslaan....