Elfjarige jongen uit Landen veilig en wel teruggevonden in Nederland

rv
De 11-jarige jongen uit Landen (Vlaams-Brabant) die sinds zondagnamiddag werd vermist, is veilig en wel teruggevonden in Nederland. Dat bevestigt  Child Focus.

De organisatie had op vraag van de gerechtelijke diensten een opsporingsbericht verspreid na de verdwijning van het kind. De jongen is in Nederland samen met zijn biologische vader gelokaliseerd. De verdere afhandeling is in handen van het parket en de jeugdrechtbank, zo wordt gesteld.

Het kind, dat bij zijn pleegouders in Landen woonde, was sinds zondagnamiddag vermist. Hij ging bij een vriendje verderop in de straat spelen, maar is daar nooit aangekomen. De 55-jarige vader mocht geen contact meer hebben met zijn zoon. 

"Deze namiddag heeft de vader zich met zijn zoon gemeld bij justitie in Nederland", zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. "De man is voorlopig niet van zijn vrijheid beroofd, hij werkt sinds gisteren goed mee met het onderzoek en we hopen dat hij dat blijft doen."

Voorlopig mag de jongen ook bij zijn vader blijven maar het onderzoek naar de onttrekking loopt wel verder. "Een onttrekking is en blijft een strafbaar feit, we zullen op het einde van het onderzoek bekijken of de man vervolgd moet worden." 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Doke Brouns

  Chloë Mertens, Landen heeft altijd al in Vlaams-Brabant gelegen, hoor :) Hopelijk volgen ze de zaak goed op en beslissen ze in het belang van Pim.

 • Ria Van Looy

  je kind niet mogen zien is het ergste wat er is , wat moet die gedaan hebben dat hij zo een zware straf heeft gekregen , laat ook altijd het kind mee beslissen ……...

 • Eric Crutzen

  Ik begrijp hem, hij wilde gewoon met zijn zoon zijn. Niets verkeerd mee, nu begeleiden en zorgen dat ze het weer goed hebben. Geef hem een kans om zijn leven te beteren, + duwtje in de goede richting, ...en laat ze zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen, er mag absoluut geen beperking zijn. Geef steun aan mensen die het nodig hebben, ..., ook proficiat aan Child Focus en pleegouders in Landen.

 • Jennifer Rassart

  Jos indigne, watblieft? Ocharme de vader? De vader staat bekend als extreem geweldadig en was net uit de gevangenis. Volgens de halfbroer (tevens ook pleegvader) van Pim was er ook nooit een stabiele gezinssituatie. 10 keer verhuist in 10 jaar tijd, tijd zonder vaste verblijfplaats gezeten. De vader zou 10 kinderen hebben. De vader liet Pim ook niet naar school gaan waardoor hij op 11-jarige leeftijd niet kan lezen of schrijven. Dus nee, zeker geen compassie voor de vader. Ocharme Pim ja.

 • jurgen hens

  Vader houd van zijn zoon.