Elf mensen betrapt op sluikstorten in een straat in Lummen

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
Met behulp van een mobiele camera heeft de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) de voorbije maanden elf mensen in de Kraaibergstraat in Lummen betrapt op sluikstorten of op het wegwerpen van verpakkingen. Het voorbije weekend werden nog twee GAS-pv's opgesteld. Dat maakte politie LRH vandaag bekend. Voor de politie is de inzet van een mobiele camera belangrijk om sluikstorters te betrappen.

De camera's worden geplaatst op locaties waar er geregeld afval achtergelaten wordt. "De afgelopen maanden stond er meermaals een mobiele camera geplaatst. Zo zijn elf personen betrapt op het weggooien van verpakkingen of sluikstorten. Voor alle feiten werd een GAS-pv opgesteld. Voor het weggooien van verpakkingen bedraagt de boete 100 euro. Voor sluikstorten varieert dit tussen 200 en 350 euro. Daar komen nog opruimkosten bij", legt korpschef Philip Pirard uit. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Fredien, denk je nu echt dat de vlaamsche inwoner het niet aandurft om ergens zijn rommel weg te gooien? Dat die verheven is boven alle schuld? Maar het is altijd (kijk de geschiedenis maar na) dat het gemakkelijker is om de schuld op een ander af te schuiven.

 • Jos Temmerman

  Gisteren hebben we nog eens een dagje naar Sluis gereden ,en daar hadden ze nu zitten sluikstorten achteraan op de parking ,een schande.

 • Fredien Vandervekens

  Laat ons raden .... hadden ze papieren ? Ook weggegooid ?

 • Rudy van Wayenberge

  Zo'n camera mogen ze bij ons ook eens zetten om de nummerplaat te noteren van de wagen(s) waaruit 's nachts lege drankbusjes gegooid worden, recht het grasperk op!