Elf arrestaties bij huiszoekingen in Antwerps drugsmilieu

Illustratiebeeld.
Belga Illustratiebeeld.
De Antwerpse politie heeft deze week zeventien huiszoekingen uitgevoerd in het drugsmilieu. Daarbij werden grote hoeveelheden luxekledij, verschillende auto's en hoeveelheden cocaïne en cannabis in beslag genomen. Elf personen werden gearresteerd, zo meldt de lokale politie in een persbericht.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door de arrestatie van een runner. Door middel van onder meer observaties en telefoontaps kon de politie een uitgebreid drugsnetwerk blootleggen. De bende zou vooral actief zijn in het Waasland, maar opereerde vanuit Antwerpen. De politie voerde deze week een reeks huiszoekingen uit in verschillende Antwerpse districten en in Mortsel.

Van de elf arrestanten werden er zeven voorgeleid. Een van hen werd al voor de derde keer gearresteerd voor drugshandel. Ze zette haar bezigheden verder tijdens de werkstraf die ze bij een eerdere veroordeling voor drugshandel had gekregen. 

Twee bijkomende betrokkenen werden geïdentificeerd, maar werden niet in hun woning aangetroffen. Zij staan geseind. Volgens de politie was het groot aantal vrouwelijke verdachten opvallend. 

Bij de huiszoekingen werd voor tienduizenden euro's aan merkkledij in beslag genomen, alsook 25 gsm-toestellen, vijf luxewagens, twee laptops en hoeveelheden cocaïne en cannabis.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique van beylen

  nationaliteit ? Waar in Antwerpen, denkelijk in Borgerhout. Hoeveel procedurefouten gaan er gebeuren ?

 • Helene Van der Heyden

  Hebben veel geld nemen goede advocaat en komen vrij.Dat zijn degene die veel van de jeugd vergiftigen door te bewijzen dat er veel geld mee te verdienen isen nu opsporen vanwaar de drugs komen is toch heel belangrijk en veelplegers krijgen normaal toch zwaardere straf maar niet in Belgie

 • guido vermeyen

  Raar dat die niet gewaarschuwd zijn...

 • Jan Boden

  Den Bart is heel goed bezig weeral.

 • Mark Wijgers

  Procedurefouten en vrijspraken zijn de oorzaak dat dealers gewoon lachen met de rechterlijke uitspraken en drugsinfiltratie met de dag toeneemt met alle gevaar voor de samenleving.