Elektriciteitsfactuur wordt (een heel klein beetje) goedkoper

Shutterstock
De elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in ons land daalt de komende jaren een heel klein beetje op jaarbasis. Het gaat om enkele tientallen eurocenten. Dat is het gevolg van nieuwe transmissienettarieven, zo meldt de federale energieregulator Creg.

De Creg heeft de transmissienettarieven voor de periode 2020-2023 goedgekeurd. Die tarieven vertegenwoordigen maar een beperkt deel van de volledige elektriciteitsfactuur. Het is de vergoeding voor het gebruik van het hoogspanningsnet, dat wordt beheerd door Elia.

De impact voor de gewone verbruiker mag dan verwaarloosbaar zijn, toch noemt CREG-woordvoerder Laurent Jacquet de daling van de transmissienettarieven goed nieuws. "In tijden van stijgende taksen en heffingen weet de consument dat de transmissienettarieven stabiel blijven.”
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dan Midden

  80% van deze tarieven zijn verdoken taksen en gemeentebelastingen dewelke de CREG vrolijk heeft geadviseerd. Politieke partijen hebben de CREG bevolkt, gemiddeld IQ haalt er amper 95, productiviteit 1/4 van een kmo. De burger wordt beter en beter geinformeerd dus zal zich meer en meer tegen dit soort nutteloze organisaties verzetten.

 • Lucien Mertens

  En kort nadien dan véél duurder...fake nieuws.

 • Luc Van Bogaert

  De elektriciteitsfactuur kan enkel maar wezenlijk dalen als de btw terug naar 6% daalt zoals het was voorheen. Dat betekent een vermindering van maar eventjes 15 %.

 • Ronny Biesen

  De realiteit in Belgie. Honderden euros goedkoper beloofd voor de verkiezingen. Nu slechts enkele centjes na de verkiezingen. Mensen bedriegen, liegen, enz... dagelijkse realiteit in Belgie.

 • danny decleire

  Het zijn en blijven dieven , ik heb net zonnepanelen gelegd zodat ik geen elektriciteit meer zou moeten betalen , wat blijkt per jaar 315 euro prosumententarief , 100 euro aan de regering groene stroom en nog eens 59 euro aan Engie, dat is een bedrag van 474 euro zonder ook maar 1 kw elektriciteit te verbruiken. Dat ze deze waarheid maar eens publiceren!!!!