El Ghanassy speelt Porsche kwijt na 14de veroordeling

Yassine El Ghanassy (27) kwam vanmorgen niet opdagen in de politierechtbank en dat werd hem niet in dank afgenomen.
RV/Belga Yassine El Ghanassy (27) kwam vanmorgen niet opdagen in de politierechtbank en dat werd hem niet in dank afgenomen.
De Brugse politierechter heeft de Porsche 911 Carrera 4 van voetballer Yassine El Ghanassy (27) deze morgen verbeurd verklaard. Voor de voormalige flankaanvaller van KV Oostende was het immers al de veertiende veroordeling.

Op 21 september vorig jaar werd El Ghanassy - die vorige zomer verkaste naar het Franse Nantes - in de Stuiverstraat in Oostende geflitst aan een snelheid van maar liefst 105 km/uur in de bebouwde kom. Zijn rijbewijs was ingetrokken door eerdere veroordelingen en bovendien had de middenvelder geen proeven afgelegd die hem eerder door de politierechter waren opgelegd. El Ghanassy kwam vanmorgen niet opdagen in de politierechtbank van Brugge en dat werd hem niet in dank afgenomen. "Door het gebrek aan verweer en zijn eerdere veroordelingen, verklaar ik zijn wagen verbeurd als signaal", stelde de politierechter.

Rijexamen
El Ghanassy kreeg daarnaast 9 maanden rijverbod en liefst 6.600 euro boete opgelegd. Hij moet ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen en slagen voor medische en psychologische proeven als hij ooit opnieuw achter het stuur van een wagen wil kruipen.
72 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Cor Snoekx

  Een gepaste straf zou zijn een tijdje gevangenis, dat vergeet hij niet.

 • Anna Vandenberg

  Ze betalen minder belastingen veel loontrekkende en ze hebben een status gekregen alsof ze de reders van de mensheid zijn. Op de lonen van dokters is veel kritiek, maar die zijn onmisbaar. De verkopers van schone schijn zijn de huidige grootverdieners maar het wordt hen gegund omdat ze het woord solidariteit kunnen uitspreken, ook al hebben ze geen enkele meerwaarde voor de maatschappij.

 • Erwin De Meyer

  Dat zijn al 13 veroordelingen te veel.

 • Rudy Van Laer

  Ik vraag mij af of iedereen 14 keer in de fout kan gaan zonder in den bak te geraken ! Jongens toch !

 • Dirk Pype

  Als de FOD financiën de Porsche verkoopt,zal ik toch eens de moeite doen te gaan kijken en misschien een bod te doen.