Einde burgemeesterscarrière na nieuwe veroordeling voor aanranding?

Fredy Tanghe.
Joeri Seymortier Fredy Tanghe.
Het lijkt er sterk op dat Fredy Tanghe niet langer burgemeester kan blijven van zijn gemeente Knesselare. Ook in beroep werd de burgervader immers veroordeeld voor de aanranding van drie volwassen mannen. De straf die hij in eerste aanleg kreeg, werd weliswaar gehalveerd, maar ook de raadsheren van het hof van beroep in Gent oordeelden vandaag dat alle feiten bewezen blijven.

Twaalf maanden voorwaardelijk zijn er nu zes geworden. Tanghe (Groep 9910) heeft de feiten altijd staalhard ontkend. Volgens hem is hij een slachtoffer van een politieke afrekening en werd zijn gastvrijheid tegen hem gebruikt. De man is verontwaardigd dat hij zonder verder onderzoek werd afgeschilderd als een man met problemen op het vlak van alcohol en seks.

Gemeenteraadslid
Tanghe kwam in nauwe schoentjes nadat een man uit Limburg, waarmee hij op café was geweest in Ursel, klacht indiende tegen hem. Volgens de Limburger zou Fredy Tanghe hem hebben betast aan het geslachtsdeel tijdens het plassen in de struiken. Toen de klacht in de openbaarheid kwam, volgden prompt nog twee aangiftes van handtastelijkheden. Eén daarvan kwam van gemeenteraadslid Bart Vandaele. Volgens het parket-generaal lokte Tanghe telkens jongvolwassen mannen mee naar huis en benaderde hij hen 'seksueel, onverhoeds en ongewild'. "Als de beklaagde gedronken heeft, kan hij zichzelf niet meer in de hand houden", klonk het. Fredy Tanghe was vandaag niet aanwezig op de zitting.