Eerstesteenlegging van gloednieuw jeugdverblijf op Antwerpse Linkeroever

Op de Antwerpse Linkeroever start maandag de bouw van de 'Karakol', een nieuw verblijf waar jeugdverenigingen hun weekends en kampen kunnen organiseren. Het lokaal wordt ook de nieuwe stek van de 21ste scouts van Antwerpen-Linkeroever. Zij hebben zaterdag samen met Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois en de Antwerpse schepenen Marc Van Peel, Koen Kennis en Nabilla Ait Daoud de eerste steen gelegd. Begin 2014 moet het gebouw er staan.

De scoutsgroep werd gedwongen om een nieuw onderkomen te zoeken, omdat het gebied waarop haar oud lokaal staat een nieuwe bestemming heeft gekregen. Na onderhandelingen met de parochie kregen de scouts toelating om een nieuw lokaal te bouwen op de grond van een afgebrand kerkje. Het bouwproject kreeg de naam 'Karakol', wat een samentrekking is van 'KAmperen en RAvotten voor Kinderen Op Linkeroever'.

De 21ste scouts zullen de lokalen, die volledig zijn uitgerust voor 135 personen, één weekend per maand en in de schoolvakanties verhuren aan andere jeugdverenigingen. Ze wil zo inkomsten vergaren om de leningen voor de bouw terug te betalen. De stad Antwerpen, de kerkfabriek en Toerisme Vlaanderen hebben het project mee gefinancierd.

"Dit jeugdverblijf zal ervoor zorgen dat jongeren van alle hoeken van het land kennis kunnen maken met Antwerpen", zei Marc Van Peel, die zelf ook nog leider bij de scouts op Linkeroever is geweest. Minister Bourgeois benadrukte het belang dat jeugdverenigingen hebben. "Jongeren leren er verantwoordelijkheid te nemen, democratisch en sociaal te zijn en weten dat ze niet alleen in de samenleving staan." Toerisme Vlaanderen maakte 290.310 euro vrij voor de Karakol.