Ga naar de mobiele website
^ Top

Eerste zon lokt mensen naar zee (en sommige durfals in zee)

vmma
Het was vandaag een prachtige lentedag en dus werd er in het hele land genoten van het mooie weer. Een terrasje doen, heerlijk languit op een grasveld uitblazen tijdens de lunch of een tripje naar zee? Wie kon, profiteerde vandaag volop.

"Wie tijd had heeft zeker een terrasje meegenomen", aldus Gerrit Budts van HoReCa Vlaanderen. "Mensen hebben er lang op gewacht en hebben gesmacht naar een zonnestraaltje", aldus de woordvoerder. De mensen die vrij hadden, trokken naar de zee en naar de terrasjes in de steden. De timing zat wel nog niet ideaal voor de horeca. "Had het goede weer in het weekend gevallen, gingen de terrasjes en vooral de zee er meer van geprofiteerd hebben, omdat mensen dan tijd hebben", verklaart Budts.

VTM NIEUWS ging alvast eens luisteren naar de dagjestoeristen in Oostende. De dijk liep goed vol en er waren zelfs enkelen die met de voetjes in het water gingen. Een durfal, Gabor Vincze, ging zelfs volledig het water in om even te zwemmen. "Het is verdomd koud", vertelt hij voor de camera.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug