Eerste Slimweg geopend in Antwerpen

UNKNOWN

Bedrijven en particulieren die op zoek zijn naar milieuvriendelijk mobiliteitsadvies op maat kunnen daarvoor sinds vandaag terecht bij Slimweg, het eerste Vlaamse mobiliteitspunt. Slimweg verzamelt de informatie van alle aanbieders van duurzame verplaatsingsmiddelen onder een dak. De eerste Slimweg werd vandaag in Antwerpen geopend. Tegen eind 2009 moet elke provincie een Slimweg in huis hebben.

"Nieuw woord"
Slimweg belooft iedereen alle informatie die nodig is om een milieuvriendelijke route van A naar B uit te stippelen. "Ik hoop dat we vandaag met Slimweg niet alleen een nieuw concept, maar ook een nieuw woord de wereld insturen", zei Saskia Schatteman, marketingdirecteur van De Lijn.

"Slimweg staat nog niet in het woordenboek, domweg staat er wel in. Domweg betekent zonder erbij na te denken. Ik denk dat veel mensen vandaag de dag vaak domweg de auto nemen, omdat hij vlak voor hun deur geparkeerd staat. Ik hoop dat we daar met Slimweg verandering in kunnen brengen", aldus Schatteman.

Duurzame vervoermiddelen
Slimweg kiest bij het uitstippelen van de route voor duurzame vervoermiddelen: stappen, fietsen, openbaar vervoer en carpoolen. Wie advies wil van Slimweg, kan daarvoor surfen naar www.slimweg.be, bellen naar 070/345.346 (nationaal tarief) of langsgaan in het mobiliteitspunt aan de Rooseveltplaats 1a in Antwerpen.

De Slimweg-mobiliteitspunten maken deel uit van het Pendelplan. Daarmee wil Vlaanderen tegen 2012 het aantal auto's in het woon-werkverkeer met 10 procent doen dalen. (belga/svm)