Eerste regenboogzebrapaden in België

Twitter Els Ampe
De Sint-Jacobswijk in Brussel, een gekende uitgaansbuurt voor de LGBT-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender), is vandaag opgefleurd met zes regenboogzebrapaden. Op die manier worden de LGBT-rechten in de kijker geplaatst naar aanleiding van de Gay Pride op 20 mei. Brussels schepen voor Openbare werken Els Ampe (Open Vld) en verschillende holebiverenigingen hebben de eerste regenboogzebrapaden in België samen ingewijd.

De zes zebrapaden zijn conform de wegcode en hebben afwisselend een strook wit en een strook regenboogkleur. Ze zullen acht maanden lang te zien zijn tussen de Zuidstraat en de Verversstraat, in het hartje van de uitgaansbuurt van de Sint-Jacobswijk. Met de regenboogzebrapaden worden de holebirechten in de kijker gezet. Ook kunnen ze op een ludieke manier een boost geven aan de lokale handel en horeca.

"Brussel is veel meer dan een zakenstad, het is ook een stad waar iedereen welkom is. Dat zetten we hier letterlijk in de verf", zegt Brussels schepen Els Ampe. "Onze zichtbaarheid wordt heel concreet door dit symbool van onze gemeenschap in het straatbeeld op te nemen", stelt Frank Schoenmakers, coördinator van het Brussels Regenbooghuis. "Die zichtbaarheid is heel belangrijk, want niet overal in de wereld zijn we even welkom."