Eerste komkommer kost 65 euro

Ter vergelijking: vorig jaar werd net geen 15 euro betaald

De opbrengst van de verkoop, 910 euro, gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.
Thinkstock De opbrengst van de verkoop, 910 euro, gaat integraal naar het Kinderkankerfonds.
De eerste komkommers van het seizoen zijn vandaag op de Roeselaarse REO Veiling de deur uitgegaan voor 65 euro per stuk. In totaal bracht de eerste aanvoer 910 euro op die integraal naar het Kinderkankerfonds gaat, meldt de veiling.

Met de verkoop van de eerste komkommers wordt het seizoen op de groenteveiling helemaal op gang getrokken. Nico Perneel uit Oostnieuwkerke en Jasper Haghedooren uit Westrozebeke voerden vandaag de eerst komkommers aan. In totaal werden er veertien Belgische primeurkomkommers geveild. Vooraf al werd beslist om de opbrengst naar het Kinderkankerfonds te sturen.

Tinos Fruit uit Westkapelle klokte als eerste af en betaalt 65 euro per stuk. In totaal gingen de komkommers de deur uit voor 910 euro. Ter vergelijking: vorig jaar werd net geen 15 euro betaald voor een komkommer. "De primeurkomkommers komen op tafel in het restaurant De Jonkman met twee Michelinsterren in Brugge. Chef-kok Filip Claeys volgt graag de seizoenen en werkt daarbij op een artisanale manier met jonge, verse streekproducten. De Flandria-primeurkomkommers passen perfect in dit verhaal", zegt zaakvoerder Geert Baecke van Tinos Fruit. 

35,7 miljoen komkommers

"Maar er is meer. Als kind heb ik op de kinderkankerafdeling van het UZ Gent gelegen. Ik weet dus wat daar gebeurt en heb veel respect voor de grote inzet en gedrevenheid van professor emeritus Yves Benoit, oprichter van het Kinderkankerfonds. De aankoop van de primeurkomkommers is ook een gebaar van waardering en dankbaarheid."

Komkommers zijn heel belangrijk voor de REO Veiling. Vorig jaar gingen er 35,7 miljoen komkommers de deur uit. West-Vlaanderen is daarmee de grootste Belgische productieregio van komkommers.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • james vroman

  kweek dat toch zelf ..veel goedkoper.

 • David Vlaeminck

  Tinos Fruit heeft dit goed gezien... Reclame in de nationale pers voor slechts 910 euro en tegelijk nog eens een positief imago door het goede doel te steunen! Slimme ondernemer!

 • Alfons Verbist

  Neen dank U. Een potje komkommersoep voor 65 euro. Wacht wel tot over een paar maanden deze uit mijn tuintje komen. Te veel invriezen en hele jaar betaalbare en lekkere groentjes.

 • jos meurrens

  In spanje heb ik net 31 centiem betaald .